Затрупват Google с милиони искания за премахване на пиратско съдържание

  • 21 август 2014 14:43

  • 1452
  • 0
Затрупват Google с милиони искания за премахване на пиратско съдържание
©

Интернет гигантът Google буквално е затрупан от искания за сваляне на линкове, водещи към пиратско съдържание. По данни на TorrentFreak компанията получава по един милион подобни уведомления на ден, пише Kaldata.

Само за миналата седмица тя е била помолена на премахне около 8 милиона резултата от своята търсачка на базата на нарушения по Digital Millennium Copyright Act. Това е с повече от 10 процента повече искания от предния рекорд, който пък е бил поставен още една седмица по-назад.

Това е рязка променя в тенденцията за борба с незаконното съдържание като се има предвид, че до неотдавна подобна активност се измерваше в няколко стотин хиляди искания за цяла година. През 2008 г. например гигантът е получавал едно искане на 6 дни, а в момента той регистрира една заявка на всеки 8 милисекунди.

В момента в американския Сенат също тече дискусия между законодателите, представителите на организациите за защита на авторските права и интернет доставчиците за това какви мерки трябва да се приемат с цел оптимизиране на процеса. В същото време се очаква броят на исканията за премахване на линкове да продължи да расте и до няколко седмици на достигне 10 милиона иска седмично.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини