Преподавател: На тези избори ще се гласува за управленски капацитет

  • 21 август 2014 14:31

  • 1617
  • 5
Преподавател: На тези избори ще се гласува за управленски капацитет
©

Проблемът на българската партийна система и на предстоящите избори не е, че количеството е сравнимо, а, за съжаление, че качеството е напълно сравнимо. Това, което не виждаме, е израстване на елита. Виждаме една "подгрята манджа". Това каза в интервю за БНР преподавателят в НБУ доц. Анна Кръстева по повод сходния брой партии, регистрирани за предсрочните изброи, с броя им на изборите преди година.

Партиите, които ще влязат, ще спечелят не толкова със собствени идеи и с вдъхновяваща кампания, колкото понесени на вълната на грешките на останалите. Страшно много партии работят за другите партии. БСП работи за АБВ, Реформаторският блок и десните работят за ГЕРБ. Не че това им е стратегията, но това е електоралният ефект от състоянието, в което се намират и от посланията, които излъчват, заяви Кръстева. Според нея на тези избори ще се гласува за управленски капацитет, а не за реидеологизация.

Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг е на мнение, че политическите обещания в хода на кампанията няма да повлияят съществено на изборния резултат. На настоящите избори ще има по-малко разпилени гласове, защото регистрираните субекти са по-малко. Участието в следващия парламент няма да бъде доста многобройно. Само три партии са сигурни 100% за влизане в парламента – безспорният победител – ГЕРБ, БСП – като втора политическа сила, и ДПС като трета. Този ред не може да бъде променен до деня на изборите. С добри шансове за влизане, особено през юли, изглеждаше Реформаторският блок. Бяха стабилно над бариерата, но за съжаление, те копаят надолу, коментира той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1617 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.08.24 | 23:33

5
Глупости.Ще гласувам БОЙКОТ !
FM

2014.08.24 | 16:57

4
Всички партий в Бг са булашик, за свинете.

2014.08.22 | 13:28

3
Почти всички по дърти професори и доценти продължават да гласуват за една партия БС(К)П.Нема какво да се лъжем.

2014.08.22 | 00:33

2
Аз не виждам как Реформаторите работят за ГЕРБ след като се изказват срещу тях и вместо да кажат нещо за назначените от БСП и ДПС хора се заяждат с назначените от служебният кабинет като обвиняват ГЕРБ за това.

2014.08.21 | 16:01

1
Управленски капацитет!!! Дирин-дирин дишка...., подгрята манджа, елит - тъпотия за бунаци. В коя партия има управленски капацитет? Само алчни за власт и пари тъпанари!

Добави коментар

Водещи новини