Разбиха банда крадци от молове

  • 21 август 2014 13:50

  • 2435
  • 0
Разбиха банда крадци от молове
©

Столични полицаи задържаха група, извършвала кражби от търговски центрове. На 30 юли охраната на столичен мол сигнализирала в полицията за група със съмнително поведение.

Пристигналите на място полицаи от Четвърто РУ установили четирима мъже и жена, всички от София. В хода на проведените  процесуално-следствени действия било изяснено, че групата е извършила поредица кражби на дрехи от друг столичен търговски  център. В автомобила, с който те се придвижвали, били открити откраднатите дрехи. Петимата - М.М. /23г./, 17- годишен младеж, К.М. /24г./, И.Д. /48г./ и 25- годишната И.Ш. били криминално регистрирани в полицията с подобни прояви, а К.М. и непълнолетният младеж и осъждани, били задържани в Пето РУ, съобщиха от столичната полиция.

В хода на разследването станало ясно, че същия ден К.М., И.Ш. и непълнолетният са извършили три кражби на дрехи от магазини в столичен мол. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура на тримата било повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 194 от НК.

След изтичане на 72-часовата мярка на К.М. е наложена постоянна, на 17-годишния - "надзор на ИДПС", а на И.Ш.-"парична гаранция" в размер на 500 лева. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2435 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини