Над 3000 първолаци ще прекрачат училищния праг в Пловдив наесен

  • 21 август 2014 10:50

  • 996
  • 0
Над 3000 първолаци ще прекрачат училищния праг в Пловдив наесен
© Булфото

3320 пловдивски първолаци ще прекрачат за първи път училищния праг,  каза за Дарик началникът на общинския отдел „Образование“ Донка Щилянова.

Близо 6000 пък са малчуганите, записани в подготвителните групи в детските градини. Броят на 5-годишните достига 2 916, а 2 668 са 6-годишните.

За първи път през тази учебна година са разкрити подготвителни групи за целодневно обучение на децата в 3 пловдивски училища – ОУ „Кочо Честименски“, ОУ „Васил Левски“ и СОУ „ Христо Г. Данов“. От миналата година такава група бе организирана в СОУ „Константин Величков“, която ще обучава малчугани и тази учебна година, уточни Донка Щилянова. Общият брой на децата в тези подготвителни групи е 1160.

Директорът на дирекция „Социално подпомагане“- Пловдив, Надя Танева напомня на всички родители, чийто деца посещават училище и за които получават детски добавки, че след 15 септември са длъжни да представят удостоверения от учебните заведения за новата учебна година в социалните служби по райони. В противен случай помощите за децата ще бъдат прекратени. Крайният срок за подаване на документите е 31 октомври.

Последвайте канала на

Десислава Станева
996 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини