ЦИК отказа регистрация на две партии

  • 21 август 2014 10:46

  • 1362
  • 0
ЦИК отказа регистрация на две партии
©

Централната избирателна комисия отказа регистрация на две партии - "Другата България" и на една от двете партии БКП, подали документи за участие в изборите.

Според решенията на ЦИК, публикувани на интернет страницата на комисията, партия "Другата България" не е предоставила списъка в подкрепа на регистрацията на партията в структуриран вид на технически  носител. Дадено е указание нередностите да бъдат отстранени в срок до 18,00 ч. на 20 август, но това не е било направено.

За участие в изборите са подали документи две партии с името Българска комунистическа партия. Представителят на едната БКП е  подал необходимите документи, докато представляващият другата БКП - Крум Захариев не е подал редица документи, включително и  такъв, който да удостоверява, че той легитимно представлява партията. По тази причина е дадено указание документите да бъдат предоставени до 18 часа на 20 август и след като това не е било направено е отказана регистрацията на партията на Захариев.

Така до крайния срок - 18 часа на 20 август, документи са подали и е направена служебна регистрация на 20 партии и 7  коалиции. До 23 август ГД ГРАО ще извърши проверка на подписките, след която ще станат ясни кои партии и коалиции ще участват в изборите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини