Вижте кои са съветниците на Близнашки

  • 21 август 2014 10:06

  • 5016
  • 15
Вижте кои са съветниците на Близнашки
© Булфото

Министър-председателят проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска сформира екипа си, съобщиха от правителствената информационна служба.

Началник на кабинета на премиера е Георги Георгиев. Георгиев е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Бил е член на Комисията за разкриване на документи и за обявяване на принадлежност на българските граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, правен и бизнес консултант, адвокат по административно, търговско и финансово право. В периода 1990-1993 г. е заемал различни длъжности в Министерството на науката и висшето образование, бил е и главен секретар на министерството. В периода 2001-2003 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Проф. д-р Емилия Друмева е съветник на премиера по изборните въпроси. Завършила е Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, специализирала в Германия, Испания, Португалия, САЩ, Великобритания. Била е сътрудник по национално и сравнително конституционно право в Института за правни науки при БАН, директор на Дирекция „Правна и законодателна дейност” в НС, председател на експертния съвет към Временната комисия за изменение на Конституцията в 39-ото НС, български представител два мандата в Европейския комитет на Съвета на Европа. Съдия е в Конституционния съд от 2003 г. до 2012 г. Автор е на монографии, учебници, публикации в областта на конституционното право и правата на човека.

Деница Желева е съветник на премиера по външнополитическите въпроси. Желева е магистър по скандинавистика, американистика и икономическа психология от Рейнския университет „Фридрих Вилхелм” в Бон. Специализирала е в дипломатическите институти на министерствата на външните работи на Германия и България. Работила е във фондация „Конрад Аденауер“ като координатор на проекти по медийната програма за Югоизточна Европа. Била е сътрудник в Катедра „Скандинавистика” във Философския факултет на Рейнския университет. В Датския културен институт в Бон е работила в звеното за връзки с обществеността.

Съветник на премиера по национална сигурност ще бъде Цвятко Георгиев. Той е магистър по право и по история и география от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, магистър по психотерапия и консултиране от Нов български университет. Има следдипломни квалификации по медиация. В периода 2010-2013 г. е експертен сътрудник в подкомисията за парламентарен контрол и наблюдение на процедурите по Закона за специалните разузнавателни средства и Закона за електронните съобщения към Народното събрание. Преди това е работил в НСО и ДАНС, където е бил директор на дирекция. Участвал е в Комитета по сигурността и Специалния комитет на НАТО.

Мая Иванова е съветник на министър-председателя по юридическите въпроси. Тя е магистър по право в Софийския университет, където е съосновател на Клуба по конституционно право. От юни 2013 г. е юридически съветник в Изпълнителна агенция „Морска администрация“ към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, а преди това е работила в адвокатска кантора.
Деканът на Стопанския факултет на Югозападния университет в Благоевград проф. д-р Ганчо Ганчев ще бъде съветник на премиера Близнашки по икономическите въпроси. Завършил е международни отношения в Московския държавен институт. Специализирал е в чуждестранни научни организации и в международни финансови институции. Професионалната му квалификация е в сферата на финансите и кредита, финансовите пазари, макроикономическата политика, икономическата теория и теорията на прехода.

Христо Христев е съветник на министър-председателя по европейските въпроси. Доктор е по право от Университета на Нанси, Франция, и е преподавател по право на ЕС в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Води специализирани курсове по право на ЕС в Института по публична администрация и в Академията на МВР. Участвал е в различни изследователски проекти на Европейската служба за борба с измамите (OLAF), Институт „Отворено общество“, Transparency International, Фондация за развитие на правосъдието, Института по публична администрация на Германия. Автор е на редица публикации и преводни материали в областта на правото на Европейския съюз.

Веселин Нинов е съветник на министър-председателя по медийната политика. Роден е на 16 октомври 1982 г. в Русе. Бакалавър е по връзки с обществеността от СУ „Св. Климент Охридски“, магистър по политология от Философския факултет на СУ по специалностите „Политически мениджмънт“ и „Международни политически отношения и сигурност“. Започва професионалната си кариера в Правителствената информационна служба през март 2005 година. От 2010 г. до 2012 г. е главен експерт в Министерството на финансите, а от февруари 2012 г. до 7 август 2014 г. е началник на отдел в Прессекретариата на държавния глава.

Доц. Юлиана Матеева ръководи катедра „Правни науки” във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Доц. Матеева е съветник на министър-председателя по наказателно-правна реформа. Магистър е по право от Техническия университет във Варна, доктор по наказателно право от ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград. Професионалното й развитие е изцяло в академичната сфера – преподавала е в ТУ – Варна, ЮЗУ – Благоевград и Варненския свободен университет.

Проф. Калин Янакиев ще бъде съветник на премиера по въпросите на духовната сфера. Преподавател е във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Има издадени 13 книги и десетки публикации и студии. Изследователските му интереси са в областта на християнството, философията, средновековието, културата, православието.

Най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева ще бъде съветник на министър-председателя по въпросите на младежта и спорта. Професионалната й кариера продължава от 1981 г. до 1994 г. За първи път намира място в топ 10 на световната ранглиста през1984 г. (№9), за да стигне до най-доброто си класиране – №3, през февруари1985 г. Спечелила е 19 титли на единично и четири титли на двойки. Бронзов медалист е от Олимпийските игри в Сеул. През 1993 г. е обявена за спортист №1 на Швейцария. Мануела Малеева е съосновател и оперативен мениджър на фондацията „Swissclinical”, която работи в подкрепа на децата с увреждания в България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5016 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2014.08.22 | 12:20

15
Ти да не се каниш да векуваш бе цървул.
Уважаеми

2014.08.22 | 01:34

8
Не знам, досега, герберите да имат експерт в което и да е правителство!
AJ4A

2014.08.22 | 02:53

14
Всички правителства след 1989 г. имаха експерти в една едничка сфера - ЗАЩИТА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА КРЕМЪЛ НА БАЛКАНИТЕ, В ЕВРОПА И НАТО!!!! Но всички те имат още една силно отличаваща ги от всички останали обща черта - че цял живот са папкали от държавната погача или цял живот те и техните предци са били на партията-майка верни синове и дъщери, за които партията-майка минаги е полагала неимоверни грижи!!!!

2014.08.22 | 01:35

13
кон до коня, мила моя майнольо.....

2014.08.22 | 01:35

12
Защо няма нито един пожарникар?

2014.08.22 | 01:34

11
Пожарникарите са умни и достойни хора които си изкарват хляба със труд и САМОЖЕРТВА!

2014.08.22 | 01:34

10
Е НАЙ ПОСЛЕ КАЛИНЧО СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТА.ТО ГОЛЕМИ НАПЪНИ ГОЛЯМО ЧУДО БЕШЕ МИНАЛОТО ЛЯТО,ВСИЧКО ЗА КОКАЛ Е БИЛО.

2014.08.21 | 14:30

4
Той е професор, а ти къв си?

2014.08.21 | 13:49

2
Добро утро, как спа?
квалифициран

2014.08.22 | 01:34

9
съветник по националната сигурност - работил в данс и специалист по меди(та)ция - страшна квалификация!

2014.08.22 | 01:33

7
Близнашки не става само с БЛИЗАНЕ , трябва и акъл.
Цитат

2014.08.21 | 19:04

6
Борисов: Единствено ГЕРБ разби монопола на ДПС. Къде са кавичките? Арматурирахте го и сега искате да го бетонирате!!! Ама ще спрем бетоновоза да се върти и ще се одървите сами!

2014.08.21 | 15:29

5
КО???? - НЕ!!!!
AJ4A

2014.08.21 | 14:24

3
Комунисти, комсомолци, пионери, са в един и същи строй, са в един и същи строй .......... строят на галениците на комунистическата власт, цял живот папкали от държавната паничка, за да трупат CV по различните учебни заведения по целия свят!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини