Вземат офисите на НДСВ, СДС и ДСБ

  • 21 август 2014 07:30

  • 2169
  • 3
Вземат офисите на НДСВ, СДС и ДСБ
©

Вземат държавни офиси за партийни централи ще останат НДСВ, СДС и ДСБ след изборите, ако не успеят да вкарат депутати, съобщи пред "Преса" областният управител на София Росен Малинов.

Той коментира, че още след евроизборите трите партии трябвало да се изнесат, но противоречия между Закона за политическите партии и Изборния кодекс отложили "детронирането" им.

Малинов изпратил запитване до ЦИК за изясняване на процедурата, но все още чакал отговор. "Няма да бързаме с процедурата. Ще изчакаме да мине 5 октомври и след това ще се предприемат конкретни действия", увери областният управител на София. Той призна, че ако незабавно се премине към изпълнение на точката от закона, има опасност институцията, която ръководи, да бъде обвинена в репресии и натиск над формации от други политически семейства.

И трите партии, които ще се разделят с държавните имоти, имат сключени договори до 2015 г. Причина за прогонването им е, че НДСВ вече нямат дори евродепутат. Под въпрос е дали ще успеят да класират свои представители и за Народното събрание. СДС и ДСБ пък вече действат в коалиция в рамките на Реформаторския блок. Другата партия от обединението - "Движение България на гражданите", ползва общински имот под наем. Обмисляло се блокът да получи общ държавен имот.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2169 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
данъкоплатец

2014.08.21 | 23:48

3
Защо трябва да ползват държавни имоти безплатно? Който иска да има партия, да си и купи сграда или да излезе на свободен наем. Аман от крадци!

2014.08.21 | 23:48

2
Разпускай разформировай разтуряй всичките тези личностни партийки вземай им офисите и ги гонете извън България.

2014.08.21 | 23:48

1
А лидерите им в Белене !!

Добави коментар

Водещи новини