Гоним стреса с потупване

  • 21 август 2014 06:21

  • 1982
  • 1
Гоним стреса с потупване
©

Възможно ли е с потупване по определени акупунктурни точки да лекуваме ума и тялото ни? Техниките за емоционална свобода (ТЕС) и Пренареждане на матрицата са терапевтични методи, с които ще преборим болестите и негативните чувства. В това ни уверява Ирена Рельовска-Бартън, която е управител на Българската асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП). Тя е и ТЕС консултант по енергийна психология, съобщава "Стандарт".

Техники за емоционална свобода
, накратко ТЕС, е метод от новото направление в психологията, наречено Енергийна психология (ЕП). "ЕП комбинира познанията за когнитивната психология с нейното разбиране за формирането на личността и взаимоотношенията, и източното знание за тялото - че в него протича жизнена енергия по меридиани", обяснява ТЕС консултантът Ирена Рельовска-Бартън. Тя практикува ТЕС от 2009 г., но по професия е икономист. Основният й професионален опит е в банковата сфера, но търсела методи за справяне със стреса.

"Когато открих ТЕС, бях стресирана и изтощена от работа, въпреки че в личния ми живот всичко бе наред и бях материално обезпечена", посочва консултантът. "Научих как се прави, изпробвах го и видях, че има ефект, и то бърз. С ТЕС преживяваш радост, за която дори не подозираш, че съществува", категорична е Бартън. По думите й методът ТЕС представлява потупване по крайните точки на меридианите. "ТЕС има научно обяснение. Това е дисенсибилизираща техника, тоест ние се обезчувствяваме към конкретна негативна емоция", посочва Бартън.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1982 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.22 | 08:48

1
Стресът се гони най-добре с ...По-Чук-Ва-Не!

Добави коментар

Водещи новини