Основател на инициативата “Ледена кофа” се удави

  • 20 август 2014 21:35

  • 5914
  • 1
Основател на инициативата “Ледена кофа” се удави
©

Основателите на инициативата “кофа ледена вода” се е удавил. Кори Грифин, филантроп, едно от основните лица, които изиграха важна роля за инициативата поливане с кофа лед – предизвикателство за набиране на средства за Асоциацията за борба с амиотрофичната латерална склероза, е починал след удавяне при гмуркане край бреговете на Нантъкет, Масачузтс, пише в. Индипендънт.

27-годишният Грифин умира в събота (16 август), когато се гмурнал, появил се веднъж преди да изчезне под водата и да се удави.

Грифин подпомага болните от АЛС, след като приятелят му Пийт Фрейтс е бил диагностициран”, се казва в некролога в Boston Globe.

Баща му го описва като “най-щастливият човек в света “.

Инициативата събра звезди от цял свят, които се включиха в набирането на средства за болните от АЛС, сред тях са Стивън Спилбърг, Шакира, Вин Дизелм Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и много други. До днес са събрани 22,9 милиона долара. 30 000 са болните от тази болест в САЩ, където всяка година се регистрират 5 600 нови случая. Болестта на Шарко разрушава прогресивно нервните клетки, контролиращи двигателните мускули,предизвиквайки слабост и прогресивна парализа.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5914 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2014.08.30 | 10:11

1
Тъжната ирония в това..

Добави коментар

Водещи новини