Джихадисти обезглавиха 4-ма в Египет

  • 20 август 2014 14:25

  • 2292
  • 2
Джихадисти обезглавиха 4-ма в Египет
©

Телата на четирима обезглавени мъже бяха открити днес на Синайския полуостров в Египет, предаде АФП.

Източници от силите за сигурност смятат, че джихадисти са екзекутирали четиримата по подозрение, че подкрепят армията. Египетските военни водят широка офанзива срещу джихадистките групи в северната част на Синай, които увеличиха нападенията си срещу силите за сигурност след свалянето на ислямисткия президент Мохамед Мурси от армията през 2013 г.

Четиримата са били мирни жители, отвлечени преди два дни. Телата им са открити в района на град Шейх Зуейд, южно от град Рафах. Силите за сигурност смятат, че джихадистите може да са ги екзекутирали, смятайки че подкрепят офанзивата на армията.

Наскоро малко известна група в региона е раздала листовки, заплашвайки да екзекутира всеки, който сътрудничи със силите за сигурност. Северната част на Синайския полуостров е бастион на джихадистки групи, вдъхновени от Ал Кайда. Те извършват атентати като отмъщение за репресиите срещу поддръжниците на Морси.

Най-малко 1400 протестиращи в подкрепа на сваления ислямистки президент бяха убити за няколко месеца, а 15 хиляди бяха пратени в затвора. Стотици бяха осъдени на смърт при бързи масови процеси.

Последвайте канала на

БТА
2292 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ РАДИКАЛНИ мюслимани

2014.09.06 | 01:01

2
Деня в който всички шибани радикали ислямисти и всяква друга радикална измет бъде изметена от земята-света ще стане по-добро място за живот!

2014.08.25 | 20:35

1
А този на снимката е арабин,колкото аз съм гъркиня....!Бог знае от коя страна идва и "верно"служи на джихадистите...

Добави коментар

Водещи новини