Млади фермери протестираха в Пловдив

  • 20 август 2014 13:29

  • 1434
  • 2
Млади фермери протестираха в Пловдив
©

Млади фермери от Пловдив и региона се събраха на мирна демонстрация пред сградата на Областната земеделска служба в Пловдив.

"Омръзна ни от лъжи и дезинформация, нека най-после ясно да ни кажат кога ще бъде отворена мярка 112 "Млад фермер", настоя Елена Йорданова. Тя и съпругът й до момента са вложили 20 000 лв. в изграждане на пчелин и продължават да инвестират в есенно третиране срещу болести и зимно подхранване на пчелите. "Не сме ползвали банкови кредити, но взехме парите назаем от приятели и роднини, продавахме имущество", казва Елена. Тя недоумява защо на 31 юли проектонаредба 9 с промените за кандидатстването по "Млад фермер" е била публикувана на сайта на аграрното министерство, с уверението, че ще бъде обнародвана до дни в Държавен вестник. "Сегашният земеделски министър Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град казва, че такова нещо няма. Кой лъже?", пита се Йорданова, цитирана от БТА.

"Загубих право да кандидатствам по мярка "Млад фермер", защото изтече 14-месечният срок от регистрацията ми", каза друг от протестиращите и добави, че е вложил 5000 лева в стопанство за полски култури, които не знае как ще си възстанови. На протеста  дойдоха и млади фермери в сферата на зеленчукопроизводството, животновъдството и биоземеделието. Повечето от тези хора са принудени да емигрират, за да си възстановят средствата - те са се самоосигурявали и са внасяли по 80 лева месеци наред, влагали са пари в стопанството си, 1/3 от тях са ползвали банкови кредити и сега са излъгани, коментира Михаил Колев - земеделски производител, дошъл да подкрепи протеста на младите фермери. По думите му, само за миналата година нереализираните проекти по мярка 112 са 2800.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1434 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.25 | 22:09

2
Гола вода ! Големият проблем е , че в България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист ,бандит , наркотрафикант , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО в Симеоново ! Само тоя крадед и лъжец е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !
очевидец

2014.08.20 | 14:03

1
Една камера,пет журналистки и един доста широк в корема даващ интервю,това беше протеста в Пловдив.Просто минавах пред водната палата в това време и това видях

Добави коментар

Водещи новини