Ветроходен кораб на "Грийнпийс" е във Варна (снимки)

  • 20 август 2014 12:43

  • 1120
  • 3
Ветроходен кораб на "Грийнпийс" е във Варна (снимки)
©

Ветроходът на "Грийнпийс" Rainbow Warrior ще бъде във Варна между 20-24 ти август, съобщи Булфото.

Визитата е част от Средиземноморското турне на ветрохода, който е посланик на визията на екологичната организация за енергийна [Р]eволюция.

Ветроходът ще обиколи 10 страни, като във всяка една ще подпомогне кампанията срещу използването на замърсяващите изкопаеми горива – въглища, нефт, шистов газ.

Във Варна корабът ще подкрепи кампанията за чиста енергия - ще представи възможностите за използване на възобновяеми енергийни източници на ниво домакинство и община. Това е първият кораб на „Грийнпийс“ специално проектиран и построен за организацията – за да бъде възможно най-зелен и енергийно ефективен. Плава основно на вятър, като неговата 55-метрова А-образна мачта може да издържа много повече от традиционните мачти за същия тип кораби.

Еко-характеристиките на Rainbow Warrior включват: форма на корпуса, проектирана специално за изключителна енергийна ефективност; биологично третиране на отпадната и сива вода; третиране на вредните газове; най-високи екологични стандарти на всички двигатели; нотация за „зелен клас“ със „Зелен паспорт“ и други.

Novini.bg напомня: От септември ти водиш!#tivodish

Последвайте канала на

Весела Найденова
1120 3

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.21 | 07:56

3
Соросоидни глобаризатори , лапачи ! Изродиха идеята и обслужват САЩ и ЕС ! Докато в България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист ,бандит , наркотрафикант , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО в Симеоново ! Само тоя крадед и лъжец е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2014.08.21 | 07:56

2
Най-обикновена дизелова гемия. Тия колко милярди пари лапат не е истина, а използват за доброволческа работа за без пари разни романтични растафарианци и други дегенерати.

2014.08.21 | 07:55

1
Тези са по платени, от троловете на БСП.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини