Британски кюрди: Ще се бием срещу ислямистите

  • 20 август 2014 10:14

  • 2465
  • 2
Британски кюрди: Ще се бием срещу ислямистите
© gettyimages

Британци от кюрдски произход искат да заминат за Ирак, за да воюват срещу групировката Ислямска държава, предаде Скайнюз.

16-годишният Баван Ахмед, който е прекарал по-голямата част от живота си в западния английски град Ливърпул, заявява пред агенцията, че е бил потресен от снимките, показващи зверствата на радикалните мюсюлмани. "Искам да воювам и да умра, ако това ще спаси родината ми", обяснява тийнейджърът за плановете си след като навърши 18 години. "Ние няма да се подчиним на ислямистите, допълва той.

24-годишният Насър Абдулла е показал пред журналисти от агенцията снимки на свои роднини, убити от бойци на Ислямска държава преди два месеца. "Аз съм готов още сега да се бия срещу тях", допълва младежът.

Тарик Хасан, който наскоро се е върнал от Ирак разказва, че частите на Ислямска държава напредват. 47-годишният бивш войник смята да се присъедини към кюрдската милиция Пешмерга (Отиващи на смърт).

Много живеещи в Обединеното кралство кюрди искат правителството на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. да предприеме по-радикални действия срещу ислямистите, разказва Скайнюз.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.23 | 11:10

2
Те ислямистите се бият и в Ирак и в Сирия. Разликата е,че едните се бият против неугодния за запада,а другите се бият за угодония на западния свят.

2014.08.23 | 11:10

1
от тоя камерън ми писна ...квичи все срещу българите ,не казва цигани ,а си отглежда кюрди Божееее

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини