Протест в Лос Анджелис заради убийството на двама цветнокожи от полицаи

  • 20 август 2014 06:15

  • 1381
  • 3
Протест в Лос Анджелис заради убийството на двама цветнокожи от полицаи
©

Десетки жители на Лос Анджелис излязоха на протест в града с призив към властите да разследват убийството на двама цветнокожи от полицаи по време на задържането им, предаде ИТАР-ТАСС.

Инцидентите са станали на 2 и на 11 август. При задържането им са убити 37-годишният Омар Абрего и 25-годишният Изел Форд.

Роднини на двете жертви казват, че полицаите са превишили правомощията си.

Участниците в протеста настояха за справедливо разследване на двата инцидента.

По данни на свидетели, цитирани в местни медии, Форд бил убит, защото започнал да спори с полицая, когато той му наредил незабавно да легне на земята. След неподчинение полицаят застрелял Форд. Полицията казва, че Форд е оказал съпротива и се опитал да вземе оръжието на полицая.

По данни на свидетели Абрего пък бил пребит до смърт, след като полицаи се опитали да спрат колата му заради превишена скорост. Последвало преследване и Абрего налетял на пешеходец, а после се опитал да избяга от местопроизшествието. Полицията твърди, че не е пребила Абрего, а се е опитвала само да го обезвреди, защото той оказвал голяма съпротива.

Протестът в Лос Анжелис става на фона на напрежението във Фъргюсън, в щата Мисури, заради убийството на 18-годишен цветнокож от бял полицай.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1381 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
KONSTANTIN KIRILENKO

2022.08.22 | 22:02

3
ЧЕРНИТЕ СА УТРЕПКИ

2014.08.21 | 10:01

2
teq amerikanci sa stanali vsi4ki izperkali zombirani ubiici ot teq gmo-ta det gi qdat...

2014.08.20 | 21:06

1
Цигани!

Добави коментар

Водещи новини