Пропадналата в асансьорна шахта Валя все още е с травми

  • 19 август 2014 19:36

  • 2373
  • 1
Пропадналата в асансьорна шахта Валя все още е с травми
©

Пострадалата след падане в асансьорна шахта Валя от Бургас, още е на обезболяващи, съобщи Нова телевизия. Инцидентът стана преди два месеца.

51-годишната Валя Колева не може да стои дълго време права, чувства се некомфортно на слънце и още пие обезболяващи.

Преди два месеца жената изпадна в кома след падане в асансьорна шахта на ДКЦ2 в бургаския ж.к. "Славейков". Валя пада първа в шахтата, а след нея и количката със 7-месечния й внук Александър. "За мен най-важното от всичко е, че детето е добре", сподели днес жената, която е била на крачка от смъртта.

Инцидентът става в ранния следобед на 16 юни. Тогава Валя водила бебето на консултация в центъра, който е на два етажа. Кабинетът на педиатърката е на втория етаж. След прегледа жената решава да слезе с асансьора за хора с увреждания. Оказва се обаче, че вратата на съоръжението се отваря дори когато платформата не е на етажа.

Така бабата и внучето падат върху покрива на асансьора. По чудо не остават с часове там, тъй като след падането вратата се затваря, а когато извиканият техник вдига съоръжението, на площадката няма никой.

Валя и Александър са спасени благодарение на находчивостта на Магдалена Кирова - млада майка, която също е водела детето си на консултация. Тя и медсестрата от педиатричния кабинет проверяват кой е минал на преглед непосредствено преди инцидента, издирват телефона на дъщерята на Валя и я молят да позвъни. Когато телефонът иззвънява в шахтата, тогава разбират, че Валя и внучето й още са вътре.

След като излиза от кома, Колева не помни нищо за случилото се. Амнезията й продължава и до днес.

За инцидента е образувано досъдебно производство и е назначена комплексна техническа експертиза. Тя трябва да е готова до края на месеца. Едва след нея ще стане ясно дали ще има привлечени обвиняеми.

Представител на ДКЦ2 не е потърсил пострадалата жена или семейството й.

Община Бургас обеща вътрешна проверка. Тя е извършена само документално, тъй като местната администрация не разполагала с експерт, който да даде становище по състоянието на асансьора.

Съоръжението продължава да е запечатано, показа проверка на място. Валя води съдебно дело срещу ДКЦ-то.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2373 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.18 | 16:49

1
Магдалена Кирова да бъде назначена за Главен секретар на МВР!!!

Добави коментар

Водещи новини