Министър Даниел Митов се срещна с посланиците на страните-членки на ЕС

  • 19 август 2014 19:44

  • 1607
  • 4
Министър Даниел Митов се срещна с посланиците на страните-членки на ЕС
© Булфото

Основната задача на служебното правителство е да гарантира стабилността на държавата до провеждането на избори за Народно събрание и сформирането на следващото правителство.

Това е казал министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, на работна среща с посланиците на страните-членки на ЕС. Той е отбелязал, че в същото време служебното правителство носи и отговорността да продължат да се изпълняват ангажиментите на страната като член на ЕС и на НАТО. Не трябва да има съмнения, че България е лоялен и надежден партньор, е заявил министър Митов. Ключовата дума за България е реформи, е посочил Митов. Ясно е, че за два месеца не можем да направим чудеса, но можем да поставим основите за следващото правителство, което да започне работа без отлагане, е допълнил той. "Оценяваме възможността за обмяна на мисли в самото начало на вашия мандат. За нас е важно да знаем какви са приоритетите и позициите на правителството", е заявил Марко Контичели - посланик на Италия, която в момента е ротационен председател на ЕС.

Министър Митов и посланиците на страните от Съюза са обсъдили резултатите от извънредното заседание на Съвет "Външни работи", което се е провело на 15 август. Всички са се обединили зад мнението, че ситуацията в Ирак е изключително сериозна и изисква бърза и адекватна реакция - както по отношение на оказване на хуманитарна помощ, така и на военна подкрепа. Обстановката в Украйна, санкциите на ЕС срещу Русия и контрасанкциите от страна на Москва също са били сред темите на разговора. Министърът и дипломатите са дискутирали и очакванията от срещата на върха на НАТО през септември в Уелс и подготовката на България за председателството на ЕС през 2018 г.

Министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, е обсъдил с посланиците и номинацията на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование за втори мандат като член на Европейската комисия и за поста Върховен представител по външната политика. Освен управленски умения, комисар Георгиева е с отлични познания за геополитическата ситуация в света, спечелила е доверието на голяма част от лидерите на редица държави и може незабавно да започне да работи като Върховен представител, е посочил той. Вярваме, че това е отлична кандидатура, е посочил Митов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1607 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.08.21 | 02:13

4
ПАПАГАЛ----
Е-гати министъра смеееххх

2014.08.21 | 02:13

3
Къв министър е тази шушумига не е истина що за олигофренска държава сме. Този и предния са идеални за двойка :)))

2014.08.21 | 02:13

2
Добре, че гей браковете не са законни иначе тоя щеше да е Даниел Вигенин, но засега е с моминското си име...

2014.08.21 | 02:13

1
Бах ти копието Вагиненско ! Само педераси ли избират за министри , бе ?! Разбрах защо няма от АТАКА ! Мъжки момчета българи са ! САМО ВОЛЕН !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини