Путин и Порошенко се срещат на 26 август в Минск

  • 19 август 2014 17:33

  • 2236
  • 1
Путин и Порошенко се срещат на 26 август в Минск
© Getty Images/Guliver

Върховният представител на ЕС по външните отношения и сигурността Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. и още двама еврокомисари ще участват в срещата на върха между Митническия съюз и Украйна в Минск на 26 август. Това съобщи днес пресслужбата на Европейската комисия, предаде ИТАР-ТАСС.

Според съобщението председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е възложил на Аштън и комисарите по търговията Карел де Гухт и по  енергетиката Гюнтер Йотингер да представляват съюз на тази проява. Барозу бил уведомил за това свое решение украинския президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, с когото разговарял по телефона вчера и днес. Барозу е поканил Порошенко да посети в близко бъдеще централата на ЕС в Брюксел, се казва още в съобщението. Инициираният от Москва Митнически съюз обединява Беларус, Казахстан и Русия и е елемент от т.нар Евразийски икономически съюз.

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще участва в срещата на върха в Минск, потвърди пресслужбата на Кремъл, информира БТА. Говорителят на Путин Дмитрий Песков отбеляза, че президентът ще има редица двустранни срещи в беларуската столица, но не уточни с кого точно. В разговорите в Минск ще бъде обсъдена "катастрофалната ситуация" в Източна Украйна, посочи Песков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.25 | 13:05

1
Барозу защо не е поканили и нашите Борисов и Кунева ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини