Задържаха трима нашенци в Грузия за източване на банкови карти

  • 19 август 2014 16:59

  • 1179
  • 0
Задържаха трима нашенци в Грузия за източване на банкови карти
©

Трима български граждани са задържани в Грузия в началото на август, след като се опитали да източват чрез измама пари от банкомати в град Батуми, съобщиха местни медии, които цитират съобщение на грузинското вътрешно министерство.

Христо Х. ( роден през 1976 г.) , Илиан Г. (1990 г.) и Вероника В. (1981 г.) поставили на банкомати, принадлежащи на пет различни банки в града, скимиращи устройства, за да се сдобият по незаконен начин с данните от карти на клиенти на банките. С получените по този криминален начин данни те присвоили 1100 грузински лари (638 щатски долара - б.ред.) от сметките на няколко граждани.

В резултат на оперативно-следствени действия на правоохранителните органи били открити прикрепени към екраните на банкоматите видео-аудио устройства за следене и устройства за четене на информация на входовете за карти. Въпросните устройства са иззети като доказателствен материал. Задържаните признават извършеното от тях престъпление, се казва в съобщението, предаде БТА. Започнало е следствие за групова кражба по предварителен сговор между престъпниците, нанесъл значителни щети.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини