Папа Франциск си даде три години живот

  • 19 август 2014 12:51

  • 2984
  • 2
Папа Франциск си даде три години живот
©

"Зная, че не ми остава да живея дълго. Две или три години, след това ще се озова в Царството Господне", заявил 77-годишният Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март пред журналисти на път от Южна Корея за Ватикана, пише inews.bg.

"Обмислям своите грехове, грешки, старая се да избягвам гордостта. И всичко това, защото дните ми са преброени", цитира ИТАР-ТАСС Светия отец.

Доскоро папата говорел за собствената си смърт само в тесен кръг. Сега той споделил мислите си с журналисти. Франциск не изключил, че ще последва примера на своя предшественик – папа Бенедикт XVI, и ще се оттегли в пенсия. Но той ще направи това само когато не може повече да изпълнява своите задължения.

Преди 60 години оттеглянето на епископите от Католическата църква беше невъзможно, пояснил папата, но сега "Бенедикт XVI отвори вратата".

По-рано Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март споделил своите тайни за щастието. Те са десет и папата посъветвал всички, които търсят щастие, да "изключат телевизора, да се успокоят и да престанат да натрапват своя начин на мислене".

Един от съветите на папата звучи като италианска крилата мисъл, която може да се преведе като "движи се напред и нека другите правят същото". Или с други думи, "живей, и остави и другите да живеят". Именно с това пожелание започват десетте тайни за щастлив живот според Светия отец.

След това според Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март следва да бъдеш щедър и отворен към другите хора.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2984 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2014.08.21 | 19:29

2
Светът има нужда от правата вяра, от Православието. А не от секти като Католицизма и Мюсулманството. Последните двете са създадени много по късно.

2014.08.20 | 12:40

1
как може да пресметнеш колко години живот ти остават?!

Добави коментар

Водещи новини