Ислямисти подготвяли жени и деца за удари в Европа

  • 19 август 2014 11:05

  • 3240
  • 3
Ислямисти подготвяли жени и деца за удари в Европа
© gettyimages

Групировката Ислямска държава е подготвяла жени и деца, които да извършат атентати в Южна Европа, предаде РИА Новости.

Днес алжирската полиция обяви за ареста на 160 сирийски граждани в различни части на африканската страна. Всички задържани са имали еднакви мобилни телефони, системи за навигация и пари на обща стойност 160 000 американски долара. Някои от арестуваните са разказали при разпита, че са пристигнали от Сирия, където са били вербувани от представители на Ислямска държава. Хората е трябвало да прекосят границата с Либия, където да преминат обучение в терористични лагери. След "курсовете" подготвените за смъртоносни мисии мъже, жени и деца е трябвало да бъдат прехвърлени в Южна Европа, където да извършват атентати. Полицията в Алжир предупреждава, че екстремистите имат още няколко канала, чрез които набират терористи в Алжир, Либия, Йордания и някои европейски държави.

"Ислямска държава" възникна в Сирия и първоначално се казваше Ислямска държава на Ирак и Левант (ИДИЛ). Нейният водач Абу Бакр Багдади се обяви за халиф – религиозен водач на мюсюлманите-сунити по света.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3240 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.21 | 10:35

3
ислямска сган вие не трябва да живеете Европа да се готви война с тези примати.
:)

2014.08.20 | 15:56

1
аааааааа така не се говори така не е политически коректно ще ни се ядосат и ще ни спрат евро парите, че така сме я закъсали след като от 1944 ни управляват само цървули и ще има глад, като ни спрат и газа ще има и студ!
АЛЛАХ АКБАР ТИКВУНЕ

2014.08.21 | 10:34

2
СУПЕР! Ето от къде ТИКВУН ще вземе министри и мюсюльмани за връзка между партиите! Това са най високо образованите мюсюльмани- те са стигнали до най голямата образованност в исляма- ДЖИХАТА! АЛЛАХ АКБАР ГЯУРСКА ТИКВООО! БУУУУУУУУМ!

Добави коментар

Водещи новини