Домашен арест за бояджиите на Нона

  • 18 август 2014 17:16

  • 5253
  • 6
Домашен арест за бояджиите на Нона
©

"Съжаляваме. Постъпката ни е детинска. Искаме да се извиним на Нона, повече няма да се повтори. Ние бяхме изиграни от четвърти човек, който ни подведе, че заливането с боя не е наказуемо и ни заведе да купим кутията". Това обяви в Районния съд в Пловдив 28-годишният Петър Бакалски.

Петър и двамата му приятели Георги Косев и Тошко Иванов са обвинени за хулиганство с дързост и цинизъм, тъй като на 24 юли в градинка в квартал Кючук Париж залели с блажна боя 21-годишната Нона Славова и пуснали клип в интернет.

"Съжаляваме", заявиха Косев и Иванов. Районната прокуратура поиска на тримата да бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража".

Причината Нона да бъде залята с боя са съмненията на Петър, който е бивш неин приятел, че му изневерявала. Той я повикал да се видят, а след това се появили двамата му приятели. Единият я залял с боя, после я нямазали по главата и лицето, а Тошко Иванов снимал. След това качили кадрите в интернет.

"Действията им са нагли, безсрамни, нарушават нравствените принципи на обществото", обяви прокурорът Димитър Беличев. Обвинителят нарече постъпката и пускането на клипа "безпрецедентно деяние в историята на съдебната система, което се характеризира с натрапчивост и упоритост".

Нона получила изгаряне първа степен по лицето и лявото око, констатирали в болницата. На инцидента имало трима свидетели. Нона се обадила на приятели, за да й помогат. "Не може да определяте постъпката за детинска, защото щеше да е такава, ако бяхте намазали по главата един сладолед по главата на момичето. Сега съжалявате, защото сте в ареста, а преди не сте го правили", обърна се към тримата съдията по делото Кирил Николов. Той цитира събрани по делото доказателства, според които Петър се разочаровал от Нона, "защото била нечестна в отношенията си с него". "Взел решение да й отмъсти, повикал приятелите си, снабдили се с боя и я примамили на среща", обяви Николов. По думите му постъпката им е брутална, а с пускането на видеоклипа в демонстрирано безцеремонно безразличие от обществотото.

Николов постанови домашен арест за тримата. Причината е, че са неосъждани, проявата е насочена към един човек, и имат добри характеристични данни. "Мярката е достатъчно строга, защото ще ограничи комуникацията с Нона Славова и ще им попречи да извършват други нарушения", обяви Николов. Прокуратурата ще прецени дали да протестира.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5253 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
FiFo

2015.05.16 | 16:32

6
Следващия път тримата я залейте и напълнете с маюнеза тогава ще ви се размине нали обичала групови изпълнения!
qwerty

2015.05.16 | 16:32

5
Егати и фекала, пергишин на 28 , който би трябвало да има поведение на възрастен вече , да постъпи така с момиче на 21. Каквото и да е правила, тя си е още дете. Като не му харесва, жени бол. И от тоя се очкава семейство да храни един ден .... смЕтай
Србиjа

2014.08.22 | 13:27

1
"Све су жене курве, опрости мајко и ти си жена"!
кукер

2015.05.16 | 16:32

4
Синът ми е излязъл по курви, та си рекох, да не е у вас?
родител

2015.05.16 | 16:31

3
къде са родителите на това момиче?ако това беше моето дете тези тримата вече щяха да са се заиграли с туба бензин и запалка и да претърпят инцидент с тежки последсвия.изроди нещастни.
биууи

2015.05.16 | 16:31

2
Ако не дай боже момичето имаше алергия от химикалите, случаят можеше да завърши и със смърт. Това не са хора, това са садисти, намерили беззащитно мимиче да се гаврят с него. Тези са за психиятрията.

Добави коментар

Водещи новини