Парализирана холандска актриса обикаля света с велосипед

  • 17 август 2014 14:35

  • 1579
  • 3
Парализирана холандска актриса обикаля света с велосипед
© Булфото

Фунда Мюжде, жената, пред която няма граници за човешката издръжливост,  отседна за кратко в къмпинга в село Бисер, на път за Турция. След кратка почивка, пое с велосипеда си към последния етап от 90-дневния си поход от Амстердам до Истанбул.

Тя се движи по пътя на първите емигранти, които са заминали да търсят препитание на запад преди 50 години. Фунда е популярна актриса в страната на лалетата, участвала е в известни телевизионни сериали, има награда за най-добра женска роля.

В телевизията е играла и комедийни роли, списвала е своя рубрика в най-големия холандски вестник „Телеграф“. След тежка катастрофа разбира, че няма да може да движи тялото си от кръста надолу. Не след дълго, благодарение на силния си дух е успяла да превъзмогне стреса и да се посвети на мисията да вдъхва кураж на други, които са изпаднали в подобно положение.

Пътуването и от Амстердам до Истанбул с велосипед, което се задвижва само с ръцете е част от нея. „Не се отказвайте, животът е красив и трябва да се живее“, е посланието, която тя отправя към хора, които са решили, че случен инцидент може да обезсмисли живота им.

Novini.bg напомня: От септември ти водиш! #tivodish

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1579 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.18 | 21:16

3
Тази ми прилича на Силвия Кацарова.

2014.08.18 | 13:50

1
Да , ама в България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист ,бандит , наркотрафикант , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО в Симеоново ! Само тоя крадед и лъжец е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2014.08.18 | 21:16

2
МАМАТИ ОТКАЧЕНА.ВЪРВИ ДА СИ ПИЙШ ХАПЧЕТАТА БЕ КРЕТЕН.

Добави коментар

Водещи новини