Учителите с по-високи заплати от септември

  • 15 август 2014 17:01

  • 3604
  • 12
Учителите с по-високи заплати от септември
©

Учителите ще получат увеличение на заплатите, като изчисленията вече са направени и средствата са налични, съобщи служебният министър на образованието и науката Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски пред журналисти в Добрич.

Министърът добави, че ръстът "стъпва" върху решение за увеличение на единния образователен стандарт с 0.8 на сто и ще засегне 27 на сто от учителите. Ваня Кастрева -  зам.-министър на образованието и науката, поясни, че увеличението на възнагражденията е средно с 5 на сто, като за  младшите учители е 30 лева, а за учители и старши учители - 20 лева.

В отговор на въпрос дали предстоят смени на началници на регионални инспекторати по образованието министър Коларова заяви, че такива са правени с голям интензитет по време на едногодишния мандат на предишното правителство. "Ние не сме дошли, за да правим смени. Първият и основен приоритет за мен е да има устойчивост и ефективност в работата на регионалните инспекторати", заяви Коларова.

Министърът допълни, че има казуси с освободени началници на регионални инспекторати и, ако Върховният административен съд се е произнесъл окончателно за възстановяването им на работа, няма причина решенията да не бъдат изпълнени и законът трябва да бъде спазен.

Министърът посети хуманитарната гимназия "Свети свети Кирил и Методий" в Добрич, в която след наводнението текат ремонти с  ресурс от 120 000 лева, осигурен от Министерството на образованието и науката. По-късно днес Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски ще има среща с учители и директори на училища в Добрич.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3604 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
ДА

2015.06.09 | 07:55

12
КОЛАРОВА, УЧИТЕЛИ СТАВАХА ТЕЗИ, КОИТО НЕМОЖЕХА ДА СЕ КЛАСИРАТ ДРУГАДЕ.. КОЛКО ПЪТИ ЩЕ ИМ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ; КОЛКО ОЩЕ ЩЕ ГИ ДООБРАЗОВАТ С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ-НЯМА ДА СТАНАТ ПО-УМНИ... ДАЙТЕ ИМ ПАРИ- ТЕ ДРУГО НЕЗНАЯТ!

2014.09.01 | 10:39

11
Да , ама в България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист ,бандит , наркотрафикант , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО в Симеоново ! Само тоя крадед и лъжец е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора или поне при Бирата , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !
Марин

2014.09.01 | 10:38

10
На 20 - те лева ли завидяхте мижитурки? Не можете да си изтраете децата по 2 дни и очаквате млад човек за 450 лв / което след удръжките пада доста под 400/ да бъде магьосник! Да направи така, че хем на децата "да им е приятно и интересно", хем и знания да получат. Спомнете си, дали на Вас ви беше интересно в училище? Дали лесно получавахте оценките си? Не 30, не 300 лв а 3 хиляди са малко за съвременния учител, за изключително отговорния му и НЕПРИЗНАТ труд. А за частните уроци - не всички учители дават уроци, не всички ученици ходят на частни уроци. Налага се да ходят на уроци, заради измисмени критерии на приемните изпити във ВУЗ и .............. заради мързела на някои ученици. В повечето случаи децата ходят на уроци не защото НЕ знаят, а заради снобските амбиции на родителите си.
paraSHUT

2014.09.01 | 10:38

9
Нищо не им давайте! Нищо не заслужаваме, мамицата ни! И аз съм учител и до скоро защитавах съсловието със зъби и нокти, докато не попаднах на три заблудени клявки, дето ми врещяха, че Никола Вапцаров бил терорист, а в България едва ли не е нямало Османско робство. Нещастници с продажна психика! Сами сме си виновни за положението, в което сме. За толкова години само ревем и се жалваме - не успяхме да променим жалкото статукво, да се преборим за единни и смислени учебници, да пробием чалга-мозъците! Не успяхме помежду си да се разберем, а искаме някой друг да ни влезе в положението. Целият ни народ е прогнил от апатия и страх - нека ни го слагат наши и чужди кръвопийци.

2014.08.28 | 11:51

8
Преподавателите и служителите в Техническия университет са назначени на по две длъжности.Почти всички са тотални комерсиалисти и нищо повече.Не учете там.Управлението им е съставено от лъжци крадци и агенти и доносници на ДС.
Зоя

2014.08.28 | 11:51

7
Живи да ги ожалиш,вечно плачат!А частните уроци без данък?Няма ли НАП в този кочина!!!!!!!!!!!!

2014.08.28 | 11:51

6
Остави че дават частни уроци ами толкова са нахални и нагли че събират по 5-6 ученика нещо като малък курс и си използват залите в университета ток парно и тн.Говоря конкретно за Техническия там ходи дъщеря ми на курсове.А пък колко пари платихме не е истина.

2014.08.28 | 11:51

5
А как досега не бяха налични?
КАЛИНА - ДОБРИЧ - БЪЛГАРКА !!!

2014.08.28 | 11:49

4
,, БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ ЗАСЛУЖАВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА , ВСЕ ПАК ТЕ СА УЧИЛИ И СА ВИСШИСТИ !!!

2014.08.18 | 11:31

3
Марин Христов ректора на Техническия университет е мишок и пълен боклук.Тоя пък за нищо не става и няма право да коментира.И него го избраха по втория начин с обещания лъжи и купен вот.

Добави коментар

Водещи новини