Ромски босове заплашвали кмета на варненски район "Младост"

  • 15 август 2014 09:23

  • 2205
  • 1
Ромски босове заплашвали кмета на варненски район "Младост"
©

От няколко месеца насам, кметът на варненския район „Младост” Христо Христов е бил заплашван от ромски босове, обяви пред Нова телевизия адвокатът му Бранимир Балачев.

По думите на адвокат Балачев въпросните ромски босове са предупредили кмета, че ако посегне на незаконните постройки в квартал „Максуда”, те ще направят всичко възможно да го свалят от поста.

Христо Христов и още четирима души бяха арестувани при спецакция на ДАНС. Според обвинението Христов е участвал в група, която се е занимавала с имотни измами.

„В повдигнатите обвинения няма и следа от това, че е използвал служебното си положение, за да върши каквато и да е пристъпна дейност”, заяви адвокат Балачев.

Той обясни, че в обвинението се твърди, че Веселина Спасова, която се води ръководител на организирана престъпна група, като собственик на фирма за недвижими имоти, е правила констативни актове на празни места и след това са се продавали.

Обвинението засяга периода преди Христов да стане кмет, когато е бил адвокат. Именно като такъв познавал Спасова.

Адвокатът му очаква днес прокуратурата да поиска постоянна мярка „задържане под стража”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2205 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.18 | 18:55

1
Каквото и да лъжат не им вярвам. На всеки трезвомислещ в България е ясно, че всичко е заради циганите. Нишката е кристално ясна - "цигани - ДПС - ГЕРБ - американското посолство - полицията - съдебните власти". Възможно е в нишката да се вплита и турското посолство, но ГЕРБ и на тях са слуги. Господин Бойко Борисов - докторът на всички науки, освен като сатрап към по-слабите и подлога на по-силните, в друга роля досега не се е изявявал.

Добави коментар

Водещи новини