Проектът по всеки предмет да има само един учебник остава в историята

  • 13 август 2014 06:28

  • 1416
  • 1
Проектът по всеки предмет да има само един учебник остава в историята
©

Проектът по всеки учебен предмет да има само един учебник остава в историята, пише "Стандарт".

Той бе идея на предишния просветен министър Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна, в последните дни на управлението й бе подготвен и проект за такава наредба. Заради силната съпротива обаче ексминистър Клисарова не е внесла наредбата за приемане, каза новият заместник-министър на образованието Ваня Кастрева.

Тя заяви също, че по време на мандата си ще започне подготовката на учебни програми и за децата от предучилищна възраст. Досега в забавачките програмите за обучение са били в насипен вид. Кастрева уточни, че не става дума да бъдат правени учебници за 5-годишните, а да се формулира какви знания и умения трябва да получават децата в детските градини.

От МОН заявиха, че началото на учебната година няма да закъснее, въпреки че обществените поръчки за ремонтите в училище са били пуснати прекалено късно. Според министър Коларова ще има и проверка на процедурите за обявяване на тези поръчки, защото имало данни за нарушения. Яснота ще има обаче след 10 дни. Коларова посочи също, че в последните два месеца на кабинета "Орешарски" в МОН са назначени и преназначени общо 108 души. Някои са били преназначавани от 3 до 5 пъти, за да им се осигури стабилна позиция. Коларова уточни, че няма да подходи реваншистки, а ще се запознае с всеки от хората, преди да вземе кадрови решения. Министърът уточни също, че заради актуализацията на бюджета на НЗОК от парите на МОН трябва да бъдат отрязани 19 милиона лева, но все още се търси от кои пера.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1416 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.27 | 20:45

1
ЗАЩО НЕ СЕ ИЗУЧАВА ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ ОТ ПЕРИОДА 1944-1989? А ако в някой учебник се споменава, се говори за "ДОПУСНАТИ ГРЕШКИ И ДЕФОРМАЦИИ".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини