Шаламанов за взрива в Костенец: Такива инциденти не могат да бъдат изключени

  • 08 август 2014 18:20

  • 1902
  • 1
Шаламанов за взрива в Костенец: Такива инциденти не могат да бъдат изключени
©

Упражнява се системен контрол, който ще бъде засилен, както в рамките на „ТЕРЕМ”, така и в рамките на логистичните складове, където се съхраняват боеприпаси. Това каза в предаването „Лице в лице” по бТВ министърът на отбраната Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал във връзка с взрива във военния завод „ТЕРЕМ” в Костенец.

„Не може да се прави паралел между инцидента, който се случи в Костенец и предния взрив в Челопечене. Кадри и снимки, които са се появили в интернет, свързани с този инцидент, но с информация от предните инциденти, водят до заблуждаване на гражданите. Този взрив е бил единичен, ограничен, който е бил достатъчно силен да нанесе материални щети. Считаме, че рискът за в бъдеще остава, но всеки случай ни дава възможност да се усъвършенстват процедурите и изискванията. Имаме много добро взаимодействие с Министерството на вътрешните работи. Всички проверки, които редовно са се провеждали, не са констатирали нарушения в този завод”, увери министърът, цитиран от Агенция Фокус.

„Разпоредих на началника на Военномедицинска академия бригаден генерал проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. да изпрати група от психолози, които да работят със служителите от завода. Общото мнение на експертите е, че истинската работа е по-добре да започне в понеделник. Ние решихме те да бъдат там, да се ориентират в обстановката, защото това е голям шок за гражданите. Понижен е прагът на чувствителност, когато става въпрос за уплаха, за очакване на лош сценарий. В случая, това е инцидент. Такива инциденти не могат да бъдат изключени”, поясни Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал.

Последвайте канала на

1902 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иванова

2014.08.08 | 21:19

1
"Считаме, че рискът за в бъдеще остава, но всеки случай ни дава възможност да се усъвършенстват процедурите и изискванията."А,бе,вие луди ли сте?Като има риск,махайте това чудо от Костенец!

Добави коментар

Водещи новини