Клисарова подари училищен звънец на Коларова

  • 06 август 2014 14:05

  • 1855
  • 0
Клисарова подари училищен звънец на Коларова
© Булфото

Министър Коларова обяви, че образованието не е система, в която за два месеца и половина могат да бъдат направени революционни промени, но приемствеността е много важна. И двамата министри се съгласиха, че образованието е надполитическо и децата са тези, които ще водят държавата напред.

Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна подари на своя наследник на поста училищен звънец и каза, че най-важната задача за новия министър е успешното откриване на учебната година на 15 септември.

Сред приоритетите, върху които ще работи, Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски открои ОП „Наука и образование”, която вече е в решителната си фаза. Тя обърна внимание на Стратегията за висше образование, която беше внесена в Народното събрание, без да бъде приета. Служебният министър каза, че има идея да съгласува стратегията и да я актуализира съобразно един работещ план за действие. Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” ще бъде основен приоритет в работата на служебния министър на образованието Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски, която днес прие поста от досегашния министър Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна в министерството.

Началото на учебната година за ученици и студенти Коларова открои като втори приоритет. Още по-важно според министъра е да се направят първи стъпки в реформата за средното образование.

Допълнението и изменението на Закона за средното образование беше приет с впечатляващ консенсус в Народното събрание, отбеляза Коларова. На въпрос с кои заместник-министри ще работи, новият министър отговори, че екипът й е готов, но ще го обяви през следващата седмица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини