Пазарджик започна дарителска акция в помощ на бедстващите в Мизия

  • 05 август 2014 16:23

  • 1070
  • 1
Пазарджик започна дарителска акция в помощ на бедстващите в Мизия
© Булфото

Дарителска кампания в подкрепа на бедстващите от гр. Мизия започна Областна администрация Пазарджик, съвместно с Движението на българските майки, съобщи БТА.

По инициатива на зам.-областния управител Диана Варникова във фоайето на Младежки дом Пазарджик е обособен пункт за дарителската акция. На отправената молба за помощ от Диана Варникова са откликнали представители на бизнеса от Велинград, Ракитово и Пазарджик.

Тази сутрин, с транспорт, предоставен безвъзмездно, за бедстваща Мизия са изпратени 2,5 тона минерална вода, предоставена от Велинград и 500 хляба от две фирми от Пазарджик. В събирането на дрехи и завивки са се включили от Движението на българските майки, пенсионерски клубове от областта, граждани. В пункта са събрани дрехи, обувки, завивки, минерална вода, детски пюрета, консервирани храни.

Зам.-областният управител на Пазарджик Диана Варникова коментира, че инициативата се е родила спонтанно, в отговор на призива на областния управител на Враца. Акцията ще продължи и в утрешния ден, като от Областна администрация се ангажира да осигури транспортирането на втората, по-голяма пратка до град Мизия.

Последвайте канала на

1070 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
вили

2014.08.05 | 18:26

1
БРАВО Български патриоти!!Поклон!!!!

Добави коментар

Водещи новини