Местан: ДПС каза цялата истина за КТБ (видео)

  • 04 август 2014 15:47

  • 5705
  • 0
Местан: ДПС каза цялата истина за КТБ (видео)
© Булфото

ДПС каза цялата истина за КТБ. И не само за лицата, които днес заемат публична позиция, но на заемалите ги през целия преход, за да стане ясно кой, кога създаде банката, кой какви тлъсти хонорари получава под формата на консултантски услуги. Кой? Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

„Отказаха да приемат закона, който казва кой, понеже е дискредитирано доверието, което за мен е дълбоко неприемлив, отбеляза Местан. Смятам, че българските институции са в състояние да свършат тази работа - говоря за българските квестори на БНБ - аз бих им се доверил. Предвид силните обществени съмнения, ние сме готови тази функция да се предостави на одитори на Европейската централна банка. Нека външни квестори, одитори да представят цялата истина”, призова лидерът на ДПС.

Местан изтъкна, че ДПС няма грам притеснение и затова са направили предложението. „Бяхме готови да го гласуваме, както виждате цялата група е в залата”. Според него тези, които отказаха да подкрепят това предложение, било с отсъствие, било с въздържал се, заслужават съмнения, че върху тях „тегне сянката на КТБ”.

„Когато се говори за КТБ от гледна точка на големия проблем за задкулисието на голямата политика, това се прави от хора, които са надянали маската на морални ценности, трябва да си дадат отговор на въпроса: „Защо бягате от истината, уважаеми госпожи и господа? Или митът, основан на внушението, че в тази банка са свързани определи интереси, е твърде удобен? Ние обаче казахме цялата истина за КТБ и то не само за лицата, които днес заемат публична позиция, но на заемалите през целия преход, за да стане ясно кой, кога създаде банката, кой, какви тлъсти хонорари получава под формата на консултантски услуги”, каза още Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Преди това депутатите отхвърлиха предложението да бъде обсъдена точка за кредитните досиета на политиците в КТБ. Предложението беше направено от председателя на Комисията по бюджет и финанси Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. Той обясни, че Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери при следните случи: БНБ е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка; БНБ не е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка в срок до 60 дни от поставяне на търговската банка под особен надзор; в случаите по т.1 или 2 е разкрита банковата тайна за вложителите, които имат или са имали задължение да подават декларации по реда на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности; в случаите по т.1 или 2 дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим са разкрили действителните си собственици по реда на Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици”.

„За” предложението гласуваха 40 народни представители, „против” – 32, 26 се въздържаха.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5705 0

Свързани новини

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини