Кортежът на японския премиер катастрофира, има ранени

  • 02 август 2014 08:30

  • 2218
  • 1
Кортежът на японския премиер катастрофира, има ранени
© Getty Images/Guliver

Няколко коли от кортежа на японския премиер Шиндзо Абе катастрофираха тази нощ в бразилския град Сао Пауло, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

С леки травми са най-малко 12 членове на делегацията, но премиерът не е пострадал, съобщава японското външно министерство.

Инцидентът се е случил на скоростната магистрала при връщането на делегацията в хотела. Сблъскали са се три автомобила, в които са били сътрудници на японското външно министерство. Пострадалите са били транспортирани в близката болница. Автомобилът на Абе не е пострадал и премиерът се е върнал в хотела си.

Шиндзо Абе приключва латиноамериканската си обиколка, по време на която посети Мексико, Тринидад и Тобаго, Колумбия, Чили и Бразилия. Вчера той разговаря с бразилската президентка Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на. Япония прие да отпусне заем от близо 1 милиард долара на Бразилия, който да бъде инвестирани в нефтени платформи и производството на зърнени храни - царевица и соя.

Русеф и Абе подписаха договори за сътрудничество в областта на инфраструктурата, фармацевтиката, енергетиката, минното дело и образованието.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
xxx

2014.08.14 | 02:56

1
Тя Дилма ни дойде на крака и при нас нищо! Нищо не подписаха при нас за съдействие само приказки.ЗАЩО! Защото българския народ обичаме приказки от управляващите или поне така смятат ръководното ни тяло! Продължаваме с приказките ние това го може. Българи ако не сме се наслушали на приказки продължаваме докогато решим, че сме се наслушали! Много е приятно да чуваш това което искаш, то и така ни използват! Но приказките, разговори, бля бля, празни надежди те ни носят удоволствието от живота. Работя, за да задлъжнявам и да слушам приказки. Какво по-голямо удоволствие от това!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини