Порошенко обеща предсрочни парламентарни избори през есента

  • 01 август 2014 21:33

  • 1301
  • 4
Порошенко обеща предсрочни парламентарни избори през есента
©

Украинският президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември обеща свикването на предсрочни парламентарни избори през есента, изразявайки надежда те да дадат възможност на Украйна да се отърве от политическите сили, които подкрепят проруските сепаратисти, съобщи Франс прес.

"През есента Украйна ще има нов парламент", заяви Порошенко в интервю за украински телевизии.

"Не може да се работи с парламент, в който половината от депутатите не признават самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики за терористични организации и в който цели фракции се дирижират от чужбина", изтъкна президентът. Войната с проруските бунтовници в Източна Украйна не е причина за отлагане на реформите, каза Порошенко, цитиран от Ройтерс, ден след като парламентът одобри законопроект, необходим според правителството за финансиране на армията и за предотвратяване на национален дефолт.

"Вчера в парламента се случи много важно събитие - успяхме да предотвратим сериозна политическа криза", отбеляза днес Порошенко, след като на вчерашното си заседание парламентът отхвърли оставката на премиера Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град.

В интервюто украинският президент изключи възможността за компромис за Крим, по въпросите за независимостта и суверенитета на Украйна, но не изключи възможността за постигане на компромис с Русия за цената на газа и по други икономически теми, посочва ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1301 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.08.06 | 13:36

4
УКРАЙНА ЩЕ СЕ ОТЪРВЕ ОТ ВАС ТЪПАКО
Ivan

2014.08.04 | 19:45

2
Badesteto na Ukraina e v Evropa...Ne pri Putinska Rusija!! I satova posdravjavam Ukrainskija President!!

2014.08.06 | 13:36

3
Дотогава вече ще си е отново Руска територия тъпако.Изби собствения си народ.Има покъртителни кадри как те анатемосват обикновните хора.Свиня.
seastar

2014.08.04 | 19:45

1
Деб*а тъпите руски тролове, деб*а!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини