Миков нападна жестоко Плевнелиев: Президентът работи за опозицията (обновена+видео)

  • 01 август 2014 13:37

  • 14000
  • 45
Миков нападна жестоко Плевнелиев: Президентът работи за опозицията (обновена+видео)
©

Единствено от уважение към институцията дойдохме на тези консултации. Нашата позиция е ясна и категорична.

Това заяви лидерът на БСП и председател на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Ние сме твърдо против актуализацията на държавния бюджет, но подкрепяме актуализацията на НЗОК. Другият голям въпрос е, че един служебен кабинет не може да реши толкова много проблеми, за толкова кратък период от време. Ръцете на служебния кабинет не са вързани. То има само една задача, а именно да проведе изборите. Все още не знаем състава на служебния кабинет, за да дадем политически оценки. Имам и още едно предложение. Стенограмите на всички срещи, които провеждаме тук, да стават публично достояние, продължи Миков.

Актуализацията на бюджета на НЗОК го подкрепихме на първо четене. Гарантирам, че ще го подкрепим и на второ четене. Около актуализацията на държавния бюджет се създава един изкуствен натиск. Държавните институции не трябва да работят под натиск. Не виждаме никаква нужда от ревизия на бюджета. Ще ви помоля да ни извините след около 15 минути. Ще напуснем срещата, защото знаете, утре предстои Бузлуджа. Имаме работа за вършене. Пак заявявам, че ние сме против актуализацията на бюджета. Оставаме отворени за всякакъв диалог, завърши Миков.

На финала настъпи лек скандал между президента и Миков. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отново спомена, че парите от актуализацията ще са нужни за разплащане със строители, лекари и че тези пари са необходими. Миков леко ядосан отговори: "Пак ви казвам, че ние сме против, едни 4 млрд. лева да се дадат на служебното правителство и те да се харчат без контрол от Народното събрание". Президентът не отговори нищо и даде думата на лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Малко по-късно Миков и Плевнелиев отново влязоха в сблъсък. Миков се обърна към председателя на парламента с думите: "Бюджет не се прави тук, а в парламента. Ако сте решили да правите президентска република, направо си го кажете." "Никой не говори за президентска република. Говорим за бъдещето на държавата", отговори президентът.

Учуди ме тона президента. Явно той ще бъде активен участник в предизборната кампания. Това ще навреди на държавните институции. Президентът не може да бъде политическа страна. Той се връща към действията си от преди една година. Той се намесва активно в политическата и парламентарната среда. Това е недопустимо. Президентът работи в полза на опозицията, заяви на излизане от президентството Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
14000 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
Найден

2015.05.27 | 00:26

45
Арогантно ,нагло поведение на Миков. Да ! Нали оглави партията на най-бедните и тези на най-богатите,на олигарсите на тези,които ограбиха България в началото на прехода. Най-високите възнаграждения на лидерите си дават БСП.Разбира се,че Миков няма да се интересува от това дали ще има актуализация на бюджета,той мамя милиони , а другите - да умират.Не на БСП във властта!

2015.05.27 | 00:24

44
Събрали се червените и пак искат да прецакат другите ама то два пъти на ГЕРБ ще им дойде много.Какво направи в миналото правителство Станишев като сдаде властта на ГЕРБ ами точно това което се мъчат и сега да направят червените ама номера им няма да мине.ГЕРБ искат да се направи актуализация на бюджета защото по този начин ще има ревизия и ще се разбере в какво състояние оставят държавата.Сега от БСП излизат пак с номера че оставят достатъчно пари и не е нужна актуализация но от ГЕРБ много добре знаят какво се случи първият път и че като се запълнят дупките които БСП са оставили няма да останат никакви пари а после от БСП ще размахват едни листчета в следващото НС с техни извадки и ще ни убеждават че те са оставили достатъчно пари и щом парите не стигат значи ГЕРБ са ги откраднали.Борисов затова е бесен защото знае колко подмолни са БСП-арите и как манипулират хората. В държавата има нужда от пари не само в здравната каса а за изплащане и на заплати и на фирми и на още куп неща то не търпят чакане.Знаем и в какво положение оставят НЕК с дългове от задържане на цените на тока и сега каква буря се очаква да се разрази в тази насока.Изобщо капаните са много така че от БСП да спрат да се правят на свети деви.Те не са нищо друго от едни мошеници и манипулатори които се подготвят пак да управляват и да теглят пари а народа да ги връща.
valentin aleksandrov

2014.08.02 | 20:35

12
priqtel,mahni kapecite,ogledai se, oslu6ai se.slu4aino da ne bi da jivee6 na druga planeta?tolkova e trudno da proumee6,4e vsi4ki sa edin dol drenki!celta im e da otkradnat kolkoto moje pove4e.nikoi ne misli nito za teb,nito za men.trqbva absolutno novi hora da doidat,za6toto ina4e ni6to hubavo ne ni o4akva
Знаеща

2015.05.27 | 00:22

43
Защо когато не ви изнася написаното, не го отпечатвате?
м

2014.08.04 | 08:45

42
О Миков, адаш започваш да ми се издигаш в очите.
Възмутена

2014.08.04 | 08:32

41
Моя приятелка отиде на Бузлуджа чрез клуб на БСП, който им плати до там -ей така, за да се разходи. Но призна, че повечето от нейните познати, които са били с нея гласуват за ГЕРБ. Каза ми, че имало около 200 автобуса, от които и доста цигани. Е, не знаем те гласуват ли ГЕРБ.

2014.08.04 | 08:32

40
Президентът на Републиката е единствената политическа фигура, която се избира мажоритарно. Президентът е ИЗБРАНИК на народа. Не може някакъв селски ач да си позволява да му крещи истерично, да го прекъсва и да му пречи да се обърне към народа, все едно се намира в студиото на евтина кабеларка. Народът има нужда да види, че неговият избор е уважаван.

2014.08.03 | 22:46

30
като е избраник на народа, време е и за избирателите си да помисли, не само за НАТО и ЕС

2014.08.02 | 21:55

17
Коректни и отговорни до последния ден. Това го има само в БСП. Сигурен съм, че скоро ще съжаляваме, че това правителство не продължи да работи.
???

2014.08.04 | 08:32

39
„Коректни и отговорни до последния ден. Това го има само в БСП. Сигурен съм, че скоро ще съжаляваме, че това правителство не продължи да работи.“ АКО ТОВА КОЕТО КАЗВАТЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО И БСП Е ВЯРНО – Защо БСП днес критикуват подписването за 7 блок и се правят на „ни лук яли ни лук мирисали“????? ОПРАВЕТЕ СИ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ, ЧЕ ЩЕ ПРЕГРЕЕТЕ ПРОЦЕСОРИТЕ НА ЕЛЕКТОРАТА СИ…
Аз

2014.08.02 | 22:55

20
Отдавна съжаляваме, че това правителство въобще беше одобрено!
вихрогон

2014.08.02 | 19:46

9
Червени кучета,мястото ви е на бесилките и на бунището на историята!
аз

2014.08.02 | 21:42

14
Миков се изложи жестоко много зле ще падне на изборите жалък палячо е този шут Миков.
м

2014.08.03 | 23:30

38
до 28. Ами гласувай тогава за Тиквата би тикво такава. Като дойдат пак мутраците ще ни съсипят съвсем и ти ще си кюпа тогава.

2014.08.03 | 22:48

37
РОСКАТА ДА СЕ НЕ БАРА ДИКТАТОР!!!

2014.08.02 | 22:56

22
Е каза си ги Миков : Не виждаме никаква нужда от ревизия на бюджета!!! Това е което ги притеснява че ще се разкрие в какво състояние остават държавата а иначе ще изкарат следващите виновни и веднага ще се готвят пак за властта.
1234

2014.08.03 | 22:47

36
неща да казвам силни думи ама след година и половина да не викаме че тези трябваше да си останат.щото следващият който идва наесен борисов е жив комунист и върл капиталист.него не го интересува как живее народа, него го интересува инфраструктурата и нищо по вече.да е в обективите на камерите и да реже лентичките.той не знае представете си че една голяма част от българите едвам свързват двата края и те и децата им живеят в мизерия. а пък всеки месец ние му плащаме по 40 хиляди за охрана.2 джипа и 10 бодигарди.кой политик ползва такива охрани

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини