Силни бури оставиха 31 хиляди клиенти на ЧЕЗ без ток

  • 01 август 2014 10:23

  • 883
  • 0
Силни бури оставиха 31 хиляди клиенти на ЧЕЗ без ток
©

Лоши метеорологични условия станаха причина за прекъсване на електрозахранването на 31 хиляди клиенти на ЧЕЗ, съобщиха от компанията. Засегнати вследствие на разразилите се бури са селища в общините Видин, Борован, Бяла Слатина, Враца, Мездра, Роман, Бойчиновци, Ботевград, Костинброд и Своге, както и частично квартали в общините Кремиковци, Люлин и Овча купел в София.

Аварийните екипи на дружеството са мобилизирани и вече усилено работят за възстановяване на електрозахранването, уверява Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България. "Ще се справим във ситуацията във възможно най-кратки срокове. Ще бъдем в готовност да реагираме при необходимост и през почивните дни", е посочил Станчев.

От ЧЕЗ припомнят, че сигнали за прекъснато електрозахранване могат да бъдат подавани на денонощната информационна линия 0700 10 010. Компанията препоръчва на клиентите в тези ситуации да използват автоматичното меню за аварии 3, което ще ги информира по-бързо и ефективно в случай на аварийно прекъсване. Справка за планираните и непланирани прекъсвания може да бъде направена и на мобилната версия на сайта на компанията m.cez.bg, информират от ЧЕЗ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
883 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини