Марковски: Аутопсията е задължителна независимо от религията

  • 01 август 2014 08:27

  • 3385
  • 3
Марковски: Аутопсията е задължителна независимо от религията
©

Аутопсията на 19-годишно момиче, което се удави в микроязовир край Пазарджик разгневи мюсюлманите от квартал „Изток”.

„За нас ще е грехода, ако се направи аутопсия, защото те са затворени. Няма разлика в исляма”, разказа мюсюлманин от Пазарджик. Той отрече в града да има имами от Саудитска Арабия, които да проповядват исляма в района.

„Те са момичета на 18-19 години, но водата започва да ги дърпа и само две са успяли да избягат от водата. Момичето се е заклещило под водата. Била е 15 минути под вода и се е удавила”, разказа една от жените за злополуката.

По закон на местопроизшествието е направен оглед, а доказателствата, които се събират включват и аутопсия. От прокуратурата заявиха, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за склоняване към самоубийство.

Хората в квартала са убедени, че чрез извършването на аутопсия на починалото момиче се погазват религиозните им права и заявиха, че е възможно да съдят България в Страсбург за погазване на религиозните им ценности.

„Законът трябва да се изпълнява. Аутопсия трябва да се направи, за да се види дали има някаква причина да се съмняват, че е взела опиати. Когато има млад човек, който си е отишъл не навреме, при необичайни обстоятелства, това е задължително”, заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия адвокат Марин Марковски.

По думите му правенето на аутопсия е част от една проверка, свързана със събирането на доказателства и когато става въпрос за такива трагични обстоятелства е абсолютно задължителна.

„Във Закона за вероизповеданията има специален текст, който казва, че всички случаи, независимо от религиозните ритуали, чувства и практики, трябва да се изпълнява действащия закон”, добави още адвокат Марковски.

Той коментира и случая с Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва. "Главната прокуратура е сезирана от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за това, че Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва представя документи с невярно съдържание. Бареков веднъж е осъждан за клевета – наложена му е глоба. Съгласно закона той няма право да получи административно наказание, а ще бъде осъден при доказване, а тази тържествени твърдения се доближават до истината”, поясни адвокат Марковски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3385 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.06 | 02:19

3
Г-н Марковски,а какво ще кажете за сестрите Белнейски?
XXX

2014.08.06 | 00:48

2
Boko tikvata e patnik-sviniata advokat sashto .

2014.08.05 | 23:13

1
Убийство е! На тях им е забранено да се къпят.Религия какво да правиш?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини