Строежът на метрото ще изнервя шофьорите по бул. Черни връх

  • 01 август 2014 06:22

  • 2618
  • 1
Строежът на метрото ще изнервя шофьорите по бул. Черни връх
© Булфото

Днес започва изграждането на продължението на втората линия на метрото по бул. Черни връх. Продължението на метрото включва една метростанция и се очаква да бъде готово до лятото на 2016 г. Вече са осигурени средствата за участъка от метростанция „Джеймс Баучер” до ул. „Сребърна”, който е дълъг 1,3 км, съобщи Дарик.

Заради изграждането на този участък в столицата отново ще доведе до сериозни затруднения за шофьорите. До есента на 2015 г. ще продължи реорганизацията на движението по бул. „Черни връх”, уточни столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Заради строителството на участъка ще бъде частично спрян и трамвая, който се движи в района. От днес той ще стига само до „кръста” в Лозенец, а нагоре по бул. „Черни връх”, в посока към ул. „Сребърна” ще бъде пуснат автобус, обясни директорът на Метрополитен Стоян Братоев.

Живеещите близо до строежа на новата спирка на метрото ще могат да паркират безплатно на буферния паркинг на метростанция „Джеймс Баучер”. Това ще става със специален талон, който ще се издава от районното кметство по адресна регистрация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2618 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BOIKOYGLY AGATA S FESA

2014.08.01 | 12:48

1
obizam xyq na axmed dogan-lapam si go.lapam,lapaaaam

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини