Президентът свиква нови консултации

  • 01 август 2014 06:08

  • 1339
  • 0
Президентът свиква нови консултации
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното свиква консултации заради състоянието на държавните финанси, съобщи Дарик.

На предишна среща с парламентарно представените партии бе постигнато съгласие по няколко точки, включително и актуализация на бюджета, както и поставяне на начало на влизането в европейския банков съюз. По-късно Плевнелиев настоя за актуализацията на бюджета и от парламентарната трибуна. В момента обаче единствено ДПС продължава да настоява за нея. ГЕРБ я подкрепи на първо четене, но после се отказа да влиза в пленарната зала и да я подкрепи на второ четене. От БСП подкрепят само допълнителните пари за здравната каса.

Преди политическите консултации Плевнелиев ще се срещне и с представители на синдикатите и на работодателските организации.

Това е първото събиране при президента, след като ГЕРБ, БСП и ДПС върнаха проучвателните мандати за съставяне на нов кабинет в рамките на настоящия мандат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини