Плевнелиев събрал проектокабинета си в "Бояна"

  • 31 юли 2014 21:46

  • 5907
  • 12
Плевнелиев събрал проектокабинета си в "Бояна"
© Булфото

Държавният глава Росен Плевнелиев  е събрал днес за първи път заедно проектокабинета си. За да избегне излишно медийно внимание, срещата се е състояла в "Бояна", съобщава "24 часа".

Срещата е минала в приятелски дух, но в същото време Плевнелиев е подчертал пред избраниците си, че ги чака много работа. Казал им, че ще ги представи във вторник, 5 август. Пред бъдещите министри Плевнелиев очертал 3 основни приоритета - гарантиране на честни избори, стабилизиране на държавата и отпушване на еврофондовете.

Със сигурност кабинетът ще е "Близнашки" - начело с професора по конституционно право. Макар че постът на финансов министър се оказал най-проблемен при сформирането на служебното правителство, такъв вече има. Бившият шеф на ДФ "Земеделие" Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в ще е финансист №1

В 13 ч подуправителят на БНБ Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов, който първо бе вариант за премиер, а след това - за финансов министър, влезе при държавния глава. Предполага се, че на срещата заместникът на Иван Искров е изразил нежеланието си да напуска централната банка.

Преди това Плевнелиев е провел консултации за финансов министър с още петима души, твърдят запознати. Освен Христов, са отказали главният изпълнителен директор на Алианц банк Светослав Гаврийски и финансистът и министър без портфейл в правителството на Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра Красимир Ангарски. Четвъртият оглеждан бил зам.-министър при Софиянски - Мартин Заимов, също банкер. Последният не бил отклонил твърдо евентуалното си участие, но имал ред условия. Отпаднала и Даниела Петкова, шеф на фонда "Доверие", която също била препоръчана.

Причината всички да се дърпат била, че в изострената политическа обстановка и рисковото състояние на бюджета може да"изгорят" като професионалисти в броените дни на служебното правителство. Освен това били сигурни, че ще поемат негативи покрай КТБ, за която вчера стана ясно,че специалният надзор ще бъде удължен с още три месеца след септември.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, ще е отново вицепремиер. Но този път с ключовия ресор икономика и енергетика.

Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за от екипа на Плевнелиев пак ще поеме еврофондовете - пост, който заемаше и в кабинета на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, чийто вице бе. Тя е работила 7 г. в централата на ЕБВР в Лондон като старши банкер. Има богат опит в структурирането, договарянето и изпълнението на инвестиции и в съфинансирането на проекти със средства от ЕС.

Организирането на вота ще е поверено на преподавателя по политология Димитър Димитров, който ще е министър без портфейл. Твърди служебни министри са: Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен - на вътрешните работи, Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл - социален, Велизар Шаламанов - военен. А също на образованието - съветничката на Плевнелиев Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски, и на здравеопазването - шефът на ВМА проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г..

Съветникът на президента по еврофондовете и възпитаник на Харвард Николина Николова, която бе зам.-строителен министър при ГЕРБ, ще е министър на транспорта. Нямало нищо вярно в информацията, че бившият зам.-министър на транспорта Камен Кичев ще се върне във ведомството като титуляр.

Секретарят на президента Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 ще оглави строителното ведомство. Тя е ръководила ключов отдел в МРРБ и е отговаряла пряко за оперативна програма "Регионално развитие".

За шеф на дипломацията бил харесан Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, който бе зам.-шеф на ДСБ, а след това мина към партията на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Много вероятно било министър на екологията да е също кадър на Костов - Евдокия Манева, която заемаше поста от 1997 до 2001 г., а при управлението на ГЕРБ бе зам.-министър.

Вероятно земеделието ще поеме Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин, който бе на поста и в предишния служебен кабинет.

За правосъден министър бил харесан Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския от Програмата за правна помощ, за културен - актьорът Явор Гърдев, а за спортен - Евгения Раданова.

"Не всичко е изчистено на 100%, но до вторник нещата ще са уточнени до последния детайл", обобщи запознат с плановете на държавния глава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5907 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2014.08.01 | 19:26

12
Господа мутропоклонници забравилисте да кажете че комсомолският секретар ги събра в Бояна след инструктажа в Банкя.

2014.08.01 | 19:26

11
В тая си поза тоя "пич" прилича на коня на винету.
AJ4A

2014.08.01 | 11:39

6
Доскорошен КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР назначава за МП доскорошен СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛИДЕР .....

2014.08.01 | 12:21

10
Не се учудвай ! Всичките без АТАКА са от котилото на БКП / БЪЛГАРСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ! Затова БСП е БКП - 1 , а ГЕРБ е БКП - 2 ! БАНДИ с различни бандити в тях !КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ !

2014.08.01 | 12:21

9
ТРАГЕДИЯ ! МАХНАХА 20 % ТАКСА за ВЕИ ! С 200 млн . лв ще забогатеят богаташите , а ти глупав българино ще ги плащаш от скъсания си джоб ! САМО ВОЛЕН ! САМО АТАКА ! КОГА ЩЕ ГО ПРОУМЕЕТЕ ?!

2014.08.01 | 11:39

8
Роскоо,рОСКО
rib4ev

2014.08.01 | 11:39

7
абе това временно правителство е почти предишното що направо не стане постоянно ....КОСТИНБРОД 2 се задава и постове на посланици и имаше едни 300 милиона май ..правителството трябва да е от ЕКСПЕРТИ тези тука какви са.......Тази марионетка май ни смята за идиоти.......... ..ХОРА ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИМ
Бойко ТИКВАТА ,шеф на ГЕРБ,ох,ох,ох!

2014.08.01 | 11:38

5
Росене , мухльо такъф , маматишъйба ! Много ма боли вееее ! Уйя на тоз ВОЛЕН е ощи у гъзо ми ! Вай , вай , вай ! А съм обещал и на Местан ! Няма само минети да му прая ! И той иска да ми го набий до макарите ! Вай , вай , вай !

2014.08.01 | 11:38

4
Leleeeеееееееееееее,нямам думи!Стига бе!

2014.08.01 | 11:38

3
Особено след като чуят името Софиянски,хората мноооого ще се “зарадват“,хахахаха!Sega se razba i koj komandva.
1234

2014.08.01 | 09:41

2
ГЕН. ТОНЧО МИХАЙЛОВ: ДОКУМЕНТИТЕ НА БАРЕКОВ ЗА БОРИСОВ СА ИСТИНСКИ! ЧЕРВЕНИЯТ ПЕЧАТ Е СВИДЕТЕЛСТВО, ЧЕ ЛИЦЕТО БОЙКО БОРИСОВ НАИСТИНА Е БИЛО ПОД КОНТРОЛ И НАБЛЮДЕНИЕ!
за 1234

2014.08.01 | 09:39

1
Червения трол ,който може да брой до 4 и тук се изсра !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини