Ангел Найденов: Зад нас остава една трудна година (видео)

  • 31 юли 2014 12:22

  • 2495
  • 4
Ангел Найденов: Зад нас остава една трудна година (видео)
©

Зад нас остава една трудна година, година, в която напрежението не ни подмина, но и не повлиява в същата степен, както в други институции и ведомства, и слава Богу. Това заяви министърът на отбраната в заключителната си пресконференция.

Познаваме тази система и успяхме да установим нормалността като атмосфера на работа, както в министерството на отбраната, така и в българската армия. Успяхме да върнем военната експертиза на мястото, което заслужава. Онова, което предизвиква истинско удовлетворение, са резултатите ни”, допълни той.

Министърът на отбраната постави акцент върху дейностите свързани с възстановяването на престижа и достойнството на военната професия. Възстановяването на сектора за социална политика е една от областите, на които е било обърнато внимание.

Министърът не пропусна и увеличеното възнаграждение на цивилните служите. Възстановяването на техниката е едно усилия реализирано благодарение на преразпределението на средствата, заяви министър Найденов.

До есента на 2014 година ще бъдат възстановени и военните хеликоптери. Подготвя се за месец септември демонстрацията на военновъздушните сили на летище София. Там ще бъдат демонстрирани въздухоплавателните средства, с които разполага българската армия.

Със 17% повече са проведените учения. В тези учения са участвали близо 6 хиляди български военнослужещи. Продължаваме с изпълнението и сертифицирането на батальонните групи.

Към този момент участваме с 470 военнослужещи в чуждестранни операции, посочи министър Найденов.

Той отбеляза навременните и решителни действия на военнослужещите при подпомагането на местните и регионалните власти при наводнения във Варна, Добрич и Велико Търново. Той не спести и добрите думи към представителите на флота.

Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен изтъкна и изграждането на защитното съоръжение по Южната граница.

По линия на международното сътрудничество има подписани 5 споразумения и са проведени двустранни срещу с 10 държави.

Министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен отбеляза направените предложения за промени в закона за военните сили.

Като огромно предизвикателство министърът на отбраната определи ротацията на командни длъжности. По думите му това е била най-мащабната промяна във висшето командване. Той отчете 23 от 35 позиции, които са били променени, 17 повишения в звание, 9 нови генерали.

Излизаме от министерството с удовлетворението. За тези 14 месеца направихме крачка напред, направи заключение Найденов, като допълни, че е заварил системата в критично състояние с демотивирани хора.

Днес нещата са различни, към по-добро, заяви той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2495 4

Коментари 4

Добави коментар

2014.08.01 | 06:36

4
ПРЕЗ ТАЗИ ЕДНА ГОДИНА ПАРТИЯТА НА ФЕОДАЛНИТЕ СТАРЦИ БСП НАПРАВИ КРАЧКА НАПРЕД КЪМ ГРОБА.

2014.08.01 | 06:36

3
ZACHTO LELYA TAT. DONTCHEVA SE KIPRI PO 2 DNI PO STRANICITE S NEINITE IZCEPKI A VICEPREZIDENTKATA POPOVA BARZO YA SVALYATE KOGATO IZRETCHE SAMATA ISTINA PROSTO NE SI GO OBYASNYAVAM
Plamen

2014.08.01 | 06:35

2
Браво на министър Манолов!
иван

2014.08.01 | 06:35

1
1. НЕ ИЗТЕГЛИ ВОЙСКИТЕ ОТ АВГАНИСТАН... 2. НЕ ПРИЗНА РЕФЕРЕНДУМА В КРИМ.. 3- РАЗШИРИ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ БАЗИ В Б Г. 4. ДОГОВОРИРАХА АТОМЕН РЕАКТОР ОТ С А Щ. УСПЕХ 9 ГЕНЕРАЛА....

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини