БЛС моли президента за помощ и партиите да влязат в зала

  • 31 юли 2014 12:06

  • 1825
  • 1
БЛС моли президента за помощ и партиите да влязат в зала
©

Във връзка с проваленото от Народното събрание гласуване на актуализацията на бюджета на НЗОК, Българският лекарски съюз изпрати до президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и до председателите на парламентарно представените партии декларация, в която изразява крайното си възмущение от "поредната политическа шизофрения, която отново се разигра вчера /30 юли т.г./ в българския парламент".

За сетен път станахме свидетели на политически и личностни боричкания, които в никакъв случай не са изразители на интересите на обществото и заплашват пряко лечението и здравето на нацията, пишат от БЛС.

След като ръководството на БЛС се срещна с председателите на БСП, ГЕРБ и ДПС, от тяхна страна беше поета политическа отговорност за актуализацията на бюджета на НЗОК, а с ГЕРБ дори беше подписано и конкретно споразумение. В крайна сметка обаче станахме свидетели на тези с тясно партиен характер, на каламбур от измислени оправдания и безочливи обвинения – една излишна драматургия на моралната безотговорност, белязала изцяло този парламент, възмущават се те.

От Съюза изразяват надежда, че президентът ще използва всичките си правомощия, за да, по думите им, пречупи твърдоглавието на политическите сили, като ги убеди да влязат в парламентарна зала още в понеделник и да си свършат работата, за която избирателите са дали своя вот.

БЛС моли всички парламентарно представени партии да влязат в зала на 4 август, макар и за последен път. "Едва ли здравето на хората трябва да се превръща в залог, за да измъкнете поредните политически дивиденти. Проявете необходимата отговорност пред своите избиратели и не оставяйте медицинското съсловие като буфер между необходимостта от адекватно лечение на гражданите и вашата политическа амбиция за персонално надмощие. Бъдете поне един път част от общото съгласие за съхранението на нацията", завършват писмото си от БЛС.

Последвайте канала на

1825 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.01 | 09:34

1
Застанете с бъклиците и се молете пред ПОЖИРНИКАРА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини