Осъдиха McDonald’s заради смъртни случаи

  • 31 юли 2014 11:42

  • 2247
  • 3
Осъдиха McDonald’s заради смъртни случаи
©

Съдебно жури в щата Тексас осъди McDonald’s да заплати обезщетение от 27 млн. долара. Обвинението към веригата е за недостатъчна сигурност на един от обектите, която е допринесла за смъртта на двама младежи през февруари 2012 г. Това съобщи Bloomberg.

Жертвите са 18-годишният Дентън Уорд. Той бил пребит до смърт в ресторант на веригата. 19-годишната му приятелка Лорън Крисп пък загива в автомобилна катастрофа, докато кара приятеля си до болница. Семействата им твърдят, че компанията не е взела необходимите мерки за сигурност, особено след като същият обект е бил многократно сцена на масови сбивания.

Журито присъди обезщетение в размер на 16 млн. долара за близките на Уорд и 11 млн. долара за семейството на Крисп. Адвокати посочват, че решението за Крисп е спорно. Катастрофата била причинена от 19-годишното момиче. Тя навлязла в кръстовище при червен сигнал на светофара.

От McDonald’s обявиха, че ще обжалват. „Ние уважаваме решението на журито, но не сме съгласни с него“, казва в съобщение говорителят Тери Хики. Въпреки това се смята, че шансовете за успех на обжалването са малки.

Това е второто правно предизвикателство за McDonald’s в рамките на два дни. Националният борд за трудови взаимоотношения обяви, че компанията е солидарно отговорна към собствениците на ресторантите за начина, по който се третира персонала. Това може да породи сериозен трус за франчайза в сектора, защотоби улеснило работниците да се обединят и да търсят правата си.

Веригата се бори и с последствията от здравния скандал в Китай. Там бе установено, че неин доставчик е препакетирал продукти с изтекъл срок на годност.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2247 3

Коментари 3

Добави коментар
FM

2015.02.21 | 09:24

3
МакДоналд Дъг.
bbb

2014.08.02 | 10:25

2
поуката е НЕ ЯЖТЕ НИЩО от Макдоналдс .сандвичите им са пълни с химия.
do 1

2014.08.02 | 10:25

1
не е лъжа,вътре е цялата менделеева таблица + още неоткрити химични елементи. А децата на България ядът та се къса в тоя дете-убиец ресторант.

Добави коментар

Водещи новини