Появи се нов незаконен къмпинг край бургаския залив Вромос

  • 31 юли 2014 07:42

  • 3817
  • 4
Появи се нов незаконен къмпинг край бургаския залив Вромос
© Булфото

Близо 50 палатки и каравани са разпръснати безразборно край бургаския залив Вромос. Плажната ивица там е забранена за ползване, заради измерена радиация. Въпреки това, всяко лято в района се настанява незаконен къмпинг, а контролните органи и полицията бездействат и не санкционират нарушителите, съобщава Радио Бургас.

От 4 години плажът Вромос е официално забранен за ползване. И това лято обаче в гористата местност край залива се настаниха, с палатки и каравани, туристи от цялата страна. Районът е замърсен с нерегламентирани сметища и препълнени контейнери с боклук, зоната е неохраняема, няма и медицински екипи, но хората са доволни.

Караваните и палатките край Вромос са разположени в частни имоти, заяви пред изданието кметът на Созопол Панайот Рейзи.

120 лева струва на ден престоят на каравана в регламентиран къмпинг. Край Вромос той е безплатен, но и незаконен. Премахването на палатките и караваните е в правомощията на полицията и Регионалната дирекция за строителен контрол.

Последвайте канала на

3817 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.02.28 | 08:53

4
Какво се учудвате?То остана ли незастроен плаж покрай морето,който да се ползва от гражданите?Що се отнася до радиацята,още ядем Чернобилските ла.на,дори не предупреждаваха за радиацията и хората от страната се къпеха с децата на Бургаския плаж.

2016.02.28 | 08:53

3
120 лв./ден?!? Вие луди ли сте бе? Това да не е петзвезден хотел?

2016.02.28 | 08:53

2
каква радиация бе ? какви глупости какви доктори ? цялата работа е да опънат от хората по 120 лв на ден все едно са дранд хотел ! и какво като нямало доктор ? ами хората от балканските селца и малки градчета като умишлено ги оставихте без доктори ?някой мислили за тях ? долни кожодери ! за това няма да има курортисти и ще ви седят празни хотелите защото цените са ви мародерски , и хората предпочитат да ходят в турция и гърция че им излиза по-евтино а обслужването е на много по- високо ниво !
ДОКТОР шиндеров

2014.08.02 | 21:45

1
Радиацията е нищо което непрекъснато намалява.

Добави коментар

Водещи новини