Плевнелиев се срещна с депутати от Бундестага (снимка)

  • 30 юли 2014 21:31

  • 961
  • 4
Плевнелиев се срещна с депутати от Бундестага (снимка)
© Пресцентър Президентство

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното прие на “Дондуков” 2 депутатите от фракцията на ХДС/ХСС в Германския Бундестаг д-р Ханс-Петер Фридрих, заместник-председател на ХДС/ХСС и бивш федерален министър на вътрешните работи на Германия, д-р Ханс Петер Ул, член на Консултативния съвет към президента и член на външната комисия на Бундестага и д-р Бернд Фабрициус, член на Комисията по европейски въпроси и на Комисията по правата на човека и хуманитарна помощ в Бундестага. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на срещата Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното открои значението на Германия като важен стратегически партньор на България и подчерта динамиката на българо-германските отношения на всички равнища. Президентът информира членовете на делегацията за актуалната политическа ситуация в страната ни и ги запозна с акцентите в работата на президентската институция.

Пред държавния глава германските депутати изразиха безпокойство във връзка с проблемите пред германските инвеститори в последната година, свързани с бездействие от институции и неспазване на принципите на равнопоставеност, което поражда несигурност сред инвеститорите.

Акцент в разговора беше поставен върху диверсификацията на източниците на доставка на енергийни ресурси за България, като беше подчертана необходимостта от пълно съгласуване на решенията по стратегическите енергийни проекти с европейското законодателство. Президентът и германските депутати обмениха и мнения по реформите в сектор “Сигурност” и в съдебната система, както и по проблемите, предизвикани от засилващия се миграционен натиск и механизмите на европейската солидарност, от които страната ни може да се възползва.

Президентът и депутатите от Бундестага обсъдиха продължаващата криза в Украйна, като подчертаха необходимостта от решителна и единна европейска политика в отговор на продължаващите нарушения на териториалната цялост и суверенитета на Украйна и дестабилизирането й от страна на Русия.

Германските депутати изразиха пълна подкрепа на държавния глава в усилията му в подкрепа на доверието в българската банкова система, както и за възстановяване на политическата стабилност в страната и за подобряване на диалога с европейските институции.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
961 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.07.31 | 09:16

4
Nqma hlqb, q6te nemski asvalt.

2014.07.31 | 08:56

3
Generalissimus plevnq az na 28 bqh milioner, sled soca vseki rabotliv 4ovek stana bogat.

2014.07.31 | 08:32

2
Nqma hlqb, q6te asvalt!
локуми

2014.07.31 | 01:43

1
Мнооого сте конкретни,човек и между редовете да чете,не разбира изцяло,какво всъщност се е случило на тази среща.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини