12 000 жени чакат за "космически" грим

  • 30 юли 2014 17:16

  • 1300
  • 0
12 000 жени чакат за "космически" грим
©

Над 12 хиляди жени са се записали в списъка на чакащите клиентки за нов фон дьо тен, който използва "космическа" технология за улавяне на мазнината от кожата, пише в. "Дейли мейл".

Новият продукт "Фюжън" на френската фирма Ив Сен Лоран съдържа съставката липофилна киселина, която се използва в космоса за улавяне на космически прах. Междузвездното вещество прави тази козметика най-напредналата откъм високите технологии, твърдят производителите.

Микроскопичната субстанция попива мазнината на кожата на лицето, като я поддържа гладка и матова в продължение на 24 часа. Това се дължи на специфичната структура на липофилната киселина, която е с формата на пчелни килийки. Това и позволява да абсорбира четири пъти повече вещества от собственото й тегло откъм влага и мазнини.

Във формулата на козметиката е използван и "хидрофилен агент", приличащ по състав на глинен микс от минерали, който действа като невидим сюнгер за попиване на излишната влага. Включен е и специален екстракт, имитиращ мастните киселини, които се появяват на повърхността на кожата, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини