Аполония открива юбилея с концерт „Българската душа в музиката“

  • 30 юли 2014 16:28

  • 1576
  • 0
Аполония открива юбилея с концерт „Българската душа в музиката“
©

Аполония ще открие своя юбилей със специална музикална програма. Празниците на изкуствата започват с концерт със заглавие Българската душа в музиката.

Музикалното събитие ще събере на една сцена Камерен Ансамбъл Софийски солисти и Хор Космически гласове под диригенството на Пламен Джуров и Ваня Монева.

Солисти са имена със световна известност - Минчо Минчев, Теодосий Спасов, Ирена Петкова и Николай Минчев. В концертната програма са включени творби на композитори от различни поколения – Любомир Пипков, Васил Казанджиев, Георги-Златев Черкин, Мишо Пеков, Красимир Кюркчийски, Теодосий Спасов и други.

Младият композитор Георги Андреев написа нови аранжименти на някои народни песни. Уникалността на концерта идва от това, че в програмата са включени върхови произведения на някои от най-добрите български композитори, коментират организаторите.
Почитателите на виртуоза Минчо Минчев ще се насладят на таланта му и по време на камерен концерт на 31 август в Клуб Аполония/ Сцена ОББ, когато Маестрото ще свири заедно с друг голям български талант, пианиста Евгени Божанов. На 6 септември в Археологическия музей ще се представят най- добрите възпитаници от майсторския клас на проф. Минчо Минчев.



На сцената на Клуб Аполония класическата музика ще звучи още две вечери - на 2 септември Веско Ешкенази и Людмил Ангелов ще изпълнят сонати от Бетовен, Дебюси и Франк, а на 5 септември ще има рецитал на Людмил Ангелов.

Още много класическа музика ще звучи в Археологическия музей, където концерти ще имат пианистът Виктор Чучков, младият виолончелист Стефан Хаджиев, концертното дуо Страшо Темков - флейта и Мария Вршкова - пиано от Македония и още една талантлива виолончелистка Диляна Момчилова. По повод сто години от рождението на Борис Христов ще пее лауреатът на едноименния конкурс, басът Кирил Манолов.

Любителите на класическата музика ще имат възможност не само да се насладят на прекрасното изкуство в изпълнение на някои от най-добрите български музиканти, но и да го превърнат в неповторимо преживяване в Созопол.

Билети за събитията, включени в „Аполония“, можете да намерите в мрежата на Eventim, както и онлайн на eventim.bg

Последвайте канала на

1576 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини