9 неща, които дават нечестно предимство в кариерата

  • 30 юли 2014 16:25

  • 1716
  • 0
9 неща, които дават нечестно предимство в кариерата
©

Някои хора се раждат облагодетелствани от качества, които им помагат в кариерата и живота – например имат нужда от малко сън, стават в 5 сутринта без будилник.

Потребители на Quora отговаряха на въпросите какви качества може да притежава един човек, които ще му дадат предимство в кариерата и живота:

Няма нужда от много сън

Маргарет Тачър е имала нужда само от 4 часа сън. Това означава, че е била активна 20 часа. Нуждата от сън е генетично заложена. Някои хора могат да карат само с 3-4 часа на денонощие. Други биха били неактивни с по-малко от 7 часа. 

Можете да се опитате да компенсирате със здравословен начин на живот, по-добро хранене, елиминиране на алкохола през работната седмица, но човек, който има нужда само от няколко часа сън, винаги ще има повече активно време от вас.

Всеотдайни родители

Още едно нещо, което не зависи от вас самите – някои родители са посветили живота си на това да осигурят всичко необходимо на детето си. Тези, чиито родители са ги пренебрегвали, не са на равен старт с другите.

Оптимисти по рождение

За едни чашата е наполовина пълна, а за други празна. Хората реагират по различен начин на проблемите, но тези, които са оптимисти по рождение, имат по-добър шанс да се справят с тях или поне ще потрошат по-малко нерви.

Фотографска памет

Или имате добра памет за лица, цифри и т.н., или нямате. Това е дар от природата.

Красота

Няма какво да се лъжем – на красивите хора им е по-лесно и това потвърждават редица изследвания.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1716 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини