Политолог: Това е най-гръмотевично проваленият мандат в политическата ни история

  • 30 юли 2014 16:09

  • 2892
  • 8
Политолог: Това е най-гръмотевично проваленият мандат в политическата ни история
©

Това е най-гръмотевично проваленият мандат в българската политическа история. Не си спомням след Освобождението да сме имали подобен крах на парламентаризма. Това каза в интервю за БНР политологът Антоний Гълъбов, като подчерта, че парламентът на практика е приключил работата си.

Коалиция за България, в лицето на БСП, се движи в последните седмици по една пропагандна схема, която е лесно четима и видима.  През последните седмици ДПС показа, че е в състояние да се държи като лоялна партийна структура и едновременно с това като предвидим партньор в Народното събрание. Намираме се в много трудна ситуация, днес кризата се задълбочи, защото отказът по същество да бъде актуализиран бюджетът на НЗОК и държавния бюджет може да изправи в следващите седмици редица системи в държавата пред много сериозни трудности. Отказът на ГЕРБ е част от кризата. Става дума за един много влиятелен, много мощен втори план в развитието на този спектакъл, който остана невидим както за общественото внимание, така и за анализаторите. Аз мога само да предполагам и моето предположение е свързано със заплахата, която беше артикулирана вчера от Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, а именно намерението на парламентарната група на Коалиция за България да атакува пред Конституционния съд актуализацията. Без съмнение има и някакъв междуличностен план. Разговорът, който Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно е провел с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г допълнително е влошил ситуацията. Това са само хипотези, видимата част на българския политически живот се стеснява все повече за сметка на невидимата, коментира политическият анализатор.

Антоний Гълъбов прогнозира предизобрна кампания в условията на обща държавна криза, обща криза на политиката, на нова вълна на популизъм. Ще бъдем свидетели на една изключително агресивна кампания. Това би могло да доведе до по-ниска избирателна активност, а тя може да възпроизведе отново парламент без цял мандат, прогнозира политологът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2892 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.07.31 | 08:53

8
Nqma hlqb, Q6te politologiq.

2014.07.31 | 08:44

7
Kakto i da go vartim i su4em,GERB triabva da se varnat na vlast,za6toto tezi prevratadjii i kradci se osraha totalno!Ne sam ot GERB,no niama drug po-dobar politi4eski proekt zasega.Ako ne glasuvame,6te upravliavat naj-kradlivite - DPS.

2014.07.31 | 08:22

4
начело с тази олигофрена тиква днес защо се отмята от вчерашното си решение този е лудницата не за политик

2014.07.31 | 08:23

6
POLITOLOZI-CHANTONERI POLITICI LECHOYADI-VYARNO LI E ILI NE-NYAMA LI DA SPRE TAZI TCHUMA
Do 1 :

2014.07.31 | 08:23

5
GERB, DPS, BSP - ne rabotiat za Bulgarskia Narod. Rabotata im e NULA.---------------------------00-------------------------
иван

2014.07.31 | 02:26

3
НОВАТА ПРОФЕСИЯ НА ДЕМОКРАЦИЯТА - ПОЛИТИК И ПОЛИТОЛОГ ИЛИ ПОЛИТЛОГОПЕД... НОВИТЕ ПАРТИИНИ СЕКРЕТАРИ... В ПРИРОДАТА НИЩО НЕ СЕ ГУБИ А САМО СЕ ТРАНСФОРМИРА....
MARABA ANADOLSKİ

2014.07.30 | 19:41

2
BULGARİSTAN PARLAMENTO KAPUT,BULGARİSTAN PRAVİTESTVO KAPUT,AVRUPA KRANCHE OLACAK KAPUT.
nula

2014.07.30 | 18:41

1
0 e goliama rabota

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини