БСП поиска ускорено изплащане на гарантираните влогове при особен надзор

  • 30 юли 2014 14:24

  • 1493
  • 3
БСП поиска ускорено изплащане на гарантираните влогове при особен надзор
© Булфото

БСП внесе в деловодството на парламента проектозакон за промени в Закона за гарантиране на влоговете в банките. Целта е още на 21-ви септември да започне изплащане на гарантираните до 100 хиляди евро.

Промените са следствие на приетата на първо четене актуализация на държавния бюджет с гласовете на ДПС и ГЕРБ и ще засегнат над 200 хиляди вложители, заяви депутатът от левицата Янаки Стоилов.

"Могат да се осигурят около 1 милиард и 700 милиона, които са необходими за попълване на Фонда за гарантиране на влоговете. Фондът е длъжен да започне изплащането на гарантираните влогове на средствата на всички лица, които имат право на това по закон, след като определена банкова институция е била поставена за повече от два месеца под особен надзор, като нейната дейност е била преустановена. Няма нужда да се чака преминаване към процедура по несъстоятелност, така че още на 21-ви септември има възможност гражданите да изискват и да получат своите средства, които могат да се ползват от тези правила", обясни социалистът.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1493 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
РАДА

2014.07.31 | 08:30

3
Защо вие не бяхте в пленарна зала ? Защо не гласувахте за актуализация на бюджета ,а сега уж защитавате интересите на народа ? Цяла година теглихте кредити незнайно защо и за какво -- /напълнихте си гушките / ,а народа ще ви плаща масрафа. След всяко ваше управление -- потоп и фалит . И искате пак да сте ха власт ---е няма как да стане.

2014.07.31 | 00:15

2
Защо не го направихте преди месец? Поредната опорна точка ли? В ада да горите!

2014.07.31 | 00:15

1
Vlizate za da glasuvate samo lobistkite si,mafiotski zakoni s DPS,a zravnoto osiguriavane ne vi interesuva,4erveni hieni!

Добави коментар

Водещи новини