Орешарски: Въпреки нестабилната година постигнахме много (видео)

  • 30 юли 2014 13:13

  • 4406
  • 13
Орешарски: Въпреки нестабилната година постигнахме много (видео)
©

Това беше една от най-нестабилните години в политическо отношение. Въпреки това успяхме да изпълним много от приоритетите си.

Това заяви на обобщителна пресконференция на министрите от кабинета министър-председателят в оставка Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Успяхме да направим крачка напред в солидарната закрила на обществото, подобрихме бизнес климата, успяхме да засилим някои от най-важните фискални програми, обяви той.

По думите му благодарение на тях тази тенденция ще продължи и в следващите години.

Успяхме да подобрим взаимоотношенията на бизнеса с държавата, подчерта премиерът в оставка. При дефлация ние имаме по-добро изпълнение на данъчните приходи, по думите му.

Той призова за приемственост, за да могат започнатите от неговото правителство реформи да бъдат продължени.

На въпрос за актуализацията на бюджета, Орешарски отговори: "Не е драматично, ако не бъде приета актуализацията. Ако бъде приета, следващото правителство ще бъде по-спокойно".

След него думата взе правосъдният министър в оставка Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова, която подчерта, че за една година и два месеца сме усвоили 19% от всички европейски средства.

Тя изрази надежда ускореното усвояване на евросредства да продължи до края на този програмен период и следващото правителство да не изостава от този график.

След Златанова се изказа и вицепремиерът Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София.. Българската икономика винаги беше оценявана по-добре отвън, отколкото отвътре, коментира тя.

Постигнат е напредък в намаляване на административна тежест, в промените в административно-процесуалния кодекс, в областта на инвестициите, подчерта тя.

Бобева посочи като особено голям успех приетите промени в Закона за обществените поръчки – един от най-силните антикорупционни закони, за който сме получили отглас и в чужбина, по думите й.

Още реформата във външната търговия и износа, откритите нови търговски служби в чужбина, предимно в Азия, приватизацията и др.

Според Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола пък всичко, което е било заложено в програмата е изпълнено на 100%. Той се спря специално на реформите в сектор „Сигурност“. Възможностите за упражняване на политически натиск върху силовите структури е намален, категоричен бе той и определи това постижение като много сериозно и демократично.

Имаме много високи гаранции за законност, повече от 2 пъти намалихме подслушването, имаме много по-добра ефективност на МВР, ДАНС и ДАТО, допълни още вътрешният министър в оставка.

Като безспорен успех на правителството обаче той набеляза успешната борба с бежанската криза.
„Успяхме ефективно да противодействаме на престъпността“, каза още Йовчев.

Към добрите думи за пълноценната екипна работа се присъедини и финансовият министър в оставка Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

По отношение на фискалната политика и финансовото състояние на държавата Чобанов представи отчет за полугодието и състоянието на всяко едно министерство, нещо, което се прави за първи път и което ще е от полза за следващите правителства, отбеляза той.

Подобрен е индикаторът за бизнес климат, отчете той. Подобрена е събираемостта, данъчните приходи като дял от БВП са нараснали, което като фискална стратегия и траектория на тези приходи е заложено и за тази година.

Няма катастрофа в харченето, няма разхищения, увери министърът на финансите в оставка. Фискални буфери са налице, те могат да се търсят и по линия на разходите, каза той, като припомни, че оставя държавата с 8 млрд. лв. фискален резерв.

Последвайте канала на

4406 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2014.07.31 | 02:48

13
;солидарната закрила на обществото; обществото на мафиот-политиците или на бизнес-милиционерите ? а , на айдуко-банкерите . тези общества ги защитихте , за разлика от работещия Народ
ROM GENİEV

2014.07.31 | 00:55

4
LEARN MY SON,LEARN.TURKS ARE DEPARTİNG,BULGARİANS ARE GETTİNG KAPUTTED,THE STATE REMAİNS FOR US.

2014.07.31 | 02:48

12
Благодарение на АТАКА вдигнахте пак глава, която ще падне!
.....

2014.07.31 | 02:48

11
Никаква разлика между тия и ГЕРБ когато управляваха.. Тия всичките един ги е правил.

2014.07.31 | 02:47

10
Eбаси буклуците които ни управляваха една кодина.Чубака,Заптието,Травестита направиха това което се очакваше от тях -ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА.Спрени еврофондове,многомилирдни кредити, хаос и безсмислени назначения в администрацията.ЕДИНСТВЕНО ДОБРЕ СИ ОСТАНАХА ОТ ЦИГАНСКИЯ ЕТНОСТ (помощи и привилегий)-новите избиратели без които не може да мине вече нито една партия.
Хм

2014.07.31 | 00:58

8
Чудя се вярно ли си толкова проЗт или така си докарваш нЕкой Уев ?!?

2014.07.31 | 00:59

9
Da puknete dano,prevratadjii i manipulatori!
така е

2014.07.31 | 00:58

7
вдигнаха пенсиите с по 2,50лв и отвориха 1000 работни места

2014.07.31 | 00:58

6
Както и при предшествениците си, на почит са; глад и мизерия. А за държавните мъже и дами, охолство и педерастия.
ereter

2014.07.31 | 00:58

5
Уважаеми граждани,постигнахме големи успехи в солидарното крадене на пари!

2014.07.30 | 21:25

3
Въпреки нестабилната година постигнахме много ....kreditiraniq za smetka na danakoplatzite

2014.07.30 | 21:24

2
постигнахте само провал

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини