Общо 700 домакинства от Добрич ще получат парични помощи

  • 30 юли 2014 10:53

  • 741
  • 0
Общо 700 домакинства от Добрич ще получат парични помощи
©

Обществен съвет, назначен от кмета на Добрич Детелина Николова, определи критериите, по които пострадалите при наводненията в града ще бъдат подпомогнати.

В съвета участват представители на местните служби по здравеопазване и социална политика, на Областния съвет на БЧК, Областната управа, представители на пострадалите и на гражданската доброволческа инициатива "Да помогнем на Добрич".
Не беше никак лесно в работата на Обществения съвет да подбере критериите, каза в интервю за БНР кметът на Добрич Детелина Николова: „Първо са хората с напълно разрушени домове, следват пострадали от наводнението с домове, подлежащи на събаряне, пострадали с унищожени над 50 на сто от застроената площ и покъщнина. Четвърти критерий – пострадали семейства с деца до 18 години, пети критерий – самотно живеещи възрастни хора над 65 години. Шестият критерий – пострадали семейства с деца и лица с увреждания над 50%“.

Общо 700 домакинства ще получат парични помощи, каза кметът.

Нашият Обществен съвет работи в пълен синхрон, заяви Детелина Николова по повод обвиненията, че повечето от участниците в Съвета са от администрацията, а представителите на гражданската квота са малцинство.

Думите й потвърди и Мария Андонова - член на Обществения съвет и един от инициаторите на групата "Да помогнем на Добрич" във Фейсбук: „Представителите на гражданската квота и администрацията работихме като един екип. Допитваха се до нас, ходихме на проверки взаимно на адреси, за които сме имали опасения и съмнения относно пуснатите молби и заявления“.

Мария Андонова коментира, че до недоволство в социалните мрежи от разпределението на помощите се е стигнало, тъй като от Съвета не са успели да предоставят навременна обратна връзка към дарителите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
741 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини