Проверяват 17 шивашки фирми в Търговищко

  • 30 юли 2014 10:37

  • 1143
  • 1
Проверяват 17 шивашки фирми в Търговищко
©

17 шивашки фирми от Търговищка област са включени в програмата за проверки за „Ергономия на работното място“ на Инспекцията по труда. В тях работят над 1500 жени, съобщава БНР.

Инспекторите трябва да установят какво са направили работодателитеqза да ограничат негативното влияние на условията на труд върху здравето на работниците. Ще бъдат анализирани цветовите решение на работните цехове, организацията на работното място, наличието на регулируеми столове и плотове, съобразени с индивидуалните особености на работника, обясни Галина Градинарова, директор на Областната инспекция по труда.

„Целта на кампанията „Ергономия на работното място“ е, освен инспекционна, да се установи при какви ергономични условия работят работниците и служителите в шивашката промишленост, е и информационна - работодателите да бъдат запознати с изискванията на законодателството. Работодателят е длъжен да вземе мерки, дори когато програмния продукт с който се работи е прекалено труден. В този случай трябва да се осигури обучение на работниците и служителите, тъй като това ще подобри качеството на работата им и ще намали стреса от невъзможността да се справят с поставените задачи, обясни тя.

Заради изключително обемната работа кампанията ще продължи няколко месеца.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1143 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.31 | 02:30

1
Проверки по БДС,първо се казва кои фирми ще проверяват,и след като фирмите са готови за проверката се действа.Луда работа

Добави коментар

Водещи новини